Eddig nem tudtuk, hány magyar dolgozik külföldön, ám most Matolcsy elszólta magát. A félmilliós szám magasabb, mint amit sejteni lehetett: az elmúlt három évben óriási elvándorlás történt Magyarországról, melynek következményeit még fel sem mértük. (Fotó: MTI) [...] Bővebben!

Forrás: Véleményvezér
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Matolcsy ma beismerte, hogy közel harminc (30%-os) munkanélküliség van kis hazánkban.
Ma kijelentette: „A kormány 2020-ig legalább egymillió új munkahelyet szeretne teremteni, valamint visszatérésre kívánja ösztönözni a jelenleg külföldön dolgozó "félmillió kitűnő magyar munkavállalót".
Értitek? Most kotyogta el ez a barom, amit már egy éve suttognak: Az agyonhallgatott népszámlálási adatokból kiderült, hogy az elmúlt három évben, legalább 500 000 ember hagyta itt a Fidesz vezette (qrva) országot!
Arról, már nem is beszélve, ha hinni lehet a statisztikáknak (2012. novemberi KSH adatok), akkor pici hazánkban 468 000 munkanélküli, KB.: 120 000 közmunkás (akik átlag egyhavi munka után, egész évre dolgozónak számítanak papíron), és legalább 500 000 külföldre távozott „vendégmunkás” (a velük távozó családtagok nélkül), összességében, nagyjából 1.100.000 FŐ!!! És valószínűleg, tavaly november óta ez a szám, még növekedett is!!! Ez a szám azt jelenti, hogy jelen pillanatban, hogy ha a vendégmunkásokat is számoljuk, akkor 30 % -os a munkanélküliség !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amaramaistanna
Már ott tartunk,hogy a sok hazugságot már képtelenek kezelni.Ezért az elszólások.
nahát
Miért baj ez? Több milliónyi török dolgozik Európa szerte! Talán hátránya származik ebből az országnak? Nem! Ha jól emlékszem , ők is szarban voltak gazdaságilag, nem is túl régen. Most köszönik jól vannak! Nekik sem kellett az imf hitel, ugye a "Török modell"-nek nevezett adósságkezelés ismerős lehet!
nahát
@Manno István: az igazság tagadása fél beismerés!
gazdag dezső
A statisztikai adatok olyan adatok ,amiben sohasem lehetett hinni!!!Még az az adatok készítője sem hisz mindig minden adatban!Vannak megközelítő adatok nagy ritkán!A kivándorolt munkavállalók adata is csak megközelítő,mert valójában még sokkal többen vannak kint! Ha van Mo.-ban 3.9 millió munkaképes munkavállaló,és ebből kiment dolgozni csak fél millió,akkor ez elrettentő dolog!! 3.4 milliós munkaképes itthon maradó 30 %-a pedig munkanélküli,akkor hogyan tudja eltartani a többmilliós fizetésű + 6-8-milliós prémiumos felső vezetést??Ráadásul ezek az adatok csak a statisztikai adatok,melyek a kedvező oldal irányába csalóak!Közel 10 milliós országot hogyan tud eltartani ez a kis kereső réteg,mert ebből az aktív produktív termelést végző csak 2.5-3 millió lehet a legjobb esetben is! Hogyan lehet az átlagfizetés ennyi,mint amit közölgetnek!? Persze ez sem egyformán írják mindig! Úgy hogy vitézi Dávid jövedelmét összeadják a villamosvezetőkkel,és osztva a létszámmal!! Ku...va jónak látszik!!!No meg a többi ingyenélő !!Még hogy ingyenélők,herdáló,tékozló fiúk!!Élnek a kevés produktív termelő dolgozók munkájából! Szükség van rájuk??Talán 1/5-ére lenne szükség ,esetleg az országban !! Ezért áll az ország ilyen rosszul!
marlin
@nahát: De hát akik külföldre mennek dolgozni, azok nem is igazi "pöttyösseggűek"!! Vagy azok??
gazdag dezső
Dolgozni sajnos azok mennek ki,akik idehaza látják a keserű valóságot,dolgozni akarnak,és nem élősködni másokon!Az egy másik csapat akik a vélt,vagy valós nagy szociális háló miatt mennek ki,és dolgozni ott sem ,de idehaza sem akartak sohasem! Nos hát azokat utasítja vissza több ország is!Most Kanada van soron,de volt már több más ország,és lesz is !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.