Bajnai Gordon véleménye szerint a következő kormánynak 2014 után az egyik legfontosabb feladata lesz, hogy visszahozza a hazai boldogulás reményét azoknak a diplomás és szakmunkás végzettségű fiataloknak, akik most külföldön keresik a kenyerüket, mert nélkülük Magyarország útja nem tud felfelé vezetni.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
@entero: Mert szerinted boldog-boldogtalannak futja magánklinikára? Mi volt ez, kis cinizmus ebéd utánra?
bundi
@entero: tudom, hogy engem nem hiányolsz túlzottan de hidd el az agilisebb képzettebb mérnökök java kijött. akár csak az orvosoké. és a friss diplomások közül is aki teheti jön. sajna. de tudom szerinted ez is csak jó duma. de gondolkodj el nem a te sorsodról van szó, hanem az gyerekeid, unokáid sorsáról. elég könnyen elintézed.
dzurinda
@entero: "Van itt bőven jó orvos minden területen, elég ha a magán klinikákon dolgozókat veszem alapul."

Egy kis olvasmány:
Évről évre több magyar orvos dönt úgy, hogy rövidebb-hosszabb ideig külföldön vállal munkát, Magyarországon kívül folytat gyógyító tevékenységet. Két éve még 887-en döntöttek így, tavaly már 1111-en kértek a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági igazolást oklevelükről.

Forrás:
privatbankar.hu/migracio/egyre_tobb_orvos_hagyja_el_az_orszagot-233882

Ne csak a magánklinikákat vedd alapul. Illetve veheted, de a magánklinikára sok embernek nincs pénze. Hogy mi lesz velük akkor, ha az alacsony fizetés következtében kivándorolt orvosok miatt nem lesz normális ellátásuk? Nem tudom, de szeretném azt hinni, hogy nem hagy hidegen téged a dolog...
entero
@bundi: A gyerekeim jövőjét nem féltem, arról én gondoskodom, ne aggódj. Elismerésem egyébként a családodnak, Peti fiam csípőjét például Pécsen műtötték meg, a legjobb ortopéd orvosok ott vannak az országban, a sógornőm pedig a pécsi egyetemen immunológus, tanár.
entero
@dzurinda: Ha nem magánklinikára mész, akkor is olyan, mintha oda mennél, csak annyi a különbség, hogy ott te szabod meg mennyit adsz az orvosnak. Azt egy szóval nem mondtam, hogy ennek így kellene lenni, de amíg a hálapénzekből jól élnek az orvosok, addig marad belőlük itt elég.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.