A Magyar Rádió Krónika című műsorának beszámolója szerint kilenc oszmán műemlék török beruházású helyreállításáról írtak alá szándéknyilatkozatot Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan kormányfők találkozóján. A műemlékek közül hat Pécsett, illetve Baranyában található. Egy szakértői csoport a pécsi műemlékek állapotát már fel is mérte. A város számára 1 milliárdot jelenthet a rekonstrukció- közölte a Krónikával Páva Zsolt polgármester.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A vörös félhold árnyékában épül a zorbánci oszmán birodalom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zsoel
@Január: Jó, hát ha így vesszük, igazából se te, se én nem tudjuk, mi volt 500 éve, elvégre nem voltunk ott...
A hivatalos történelemfelfogás szerint mindenesetre a törökök felprédáltak, felgyújtottak rengeteg települést, illetve emberek tízezreit üldözték el, gyilkolták le, vagy hurcolták el rabszolgának, janicsárnak. Rengetegen vesztek oda a törökökkel vívott háborúkban is. Javarészt csak a jobbágyság maradt helyben, a nemesek, polgárok, iparosok (utóbbi kettő Magyarországon főként a német eredetűek közül került ki) elmenekültek - az Oszmán Birodalom által uralt területeken 150 év alatt 3-400 ezres népességnövekedés történt, míg Nyugat-Európában ugyanekkor milliós nagyságrendű demográfiai növekvések zajlottak. Egész vidékek néptelenedtek el a törökök miatt, ami aztán szükségessé tette az 1700-as évek eleji betelepítéseket. S akkor még nem beszéltünk a törökök által megsemmisített vagy átépített épületeinkről, elrabolt kincseinkről. Ez mindenesetre nem olyasmi, amiért kezet kéne csókolnunk nekik.
Január
@Zsoel: Na, de a múltunkat sem kellene eltörölni! Sajnos mindig igaz, hogy jaj a legyőzötteknek, csak minket nem kárpótolt eddig soha senki semmiért.
Amelyik népnek nincs múltja, nincs jövője sem.
lbs
Ha belegondolunk a magyar-török kapcsolatok alakulásába, akkor nagyon helyénvaló a vállalás.
A törökök is rendben tartják a nagy Vezérlő Fejedelem II. Rákóczi Ferenc és környezetének az emlékeit Tekirdagban ami Rodostó mai neve.

Egy ilkyen gesztus nagyon alkalmas arra, hogy a gazdasági kapcsolatok is helyes irányba fejlődjenek.
A helyreállítások költségei busásan meg fognak térülni!
Zsoel
@Január: Eltörölni éppenséggel nem kell, de talán a török irányú fenéknyalást sem kell túlzásba vinni.
Január
@lbs: Így van és még este 8 órakor is megnézhettük a fejedelem házát, - pedig már akkor jócskán túl voltak a munkaidőn - , kinyitották nekünk és addig lehettünk ott amíg akartunk.
kukac50
Orbánnak a képviselőivel abban kellene megállapodni,hogy 250 ezer munkahelyet hoznak létre minden pénzt beruházásra, befektetésre fordítanak,ami termelő munkát jelentene.
Majd a beruházásból befolyó haszonból ha az ország kikecmereg a béka segge alól,lehet szoborállítás, stadion építés terek felújítása,addig nincs miből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.