A gyámhivatalt kell meggyőzni, nem fog éhen halni, nyomorogni kint a gyerek. Szakemberek szerint ez a magyar szabály ellentétes az uniós joggal.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Ha Magyarországon maradnának gyerekestől akkor 47 ezer forintból tarthatnák el a gyerekeket 3 hónapig utána mehetnének legelni.
Aki kint születik gyerek az is Magyar állampolgár lesz ha nem kérik a kettős állampolgárságot. Hozzák a hűje törvényeket,hogy rabszolga bérért maradjanak itthon a fiatalok.
ila51
Bizony , még majd nem lesz aki megeszi a gyalázatos menza kaját itthon :(
ila51
Na jó , értem én hogy ez a cikk a bürokrácia diadaláról szól...
Törölt felhasználó
lehet kiskapu lesz ez a kormánynak, hogy itthon tartson embereket. Nyilván 2 külföldön dolgozó orvos sátorban él a réten..:) A kukás jobban él a kinti minimálbérből(1400 euro), mint itt kb bárki "bérből", hahaha
Pilóta
Gyermekkel az EU-ban
2003. március 25., kedd, 15:25

Az utóbbi években, évtizedekben egyre nagyobb lehetőségek nyíltak a külföldi munkavégzés, letelepedés kapcsán. Az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően a közösségen belül a magyar állampolgárok is szabadon mozoghatnak, és fokozatosan megszűnnek a munkavállalással kapcsolatos akadályok is. A gyermekek végleges külföldre viteléhez, a külföldi letelepedéshez azonban továbbra is gyámhatósági engedélyre van szükség.
www.origo.hu/print/noilapozo/jogiugyek/20030325gyermekkel.html

@kukac50: Látod a fenti dátumot?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.