Már múlt héten figyelmeztette az illetékes minisztérium az üzemanyagos iparágat, hogy csökkentsék áraikat. Nem tették. Holnap kormányülésen szóba kerülnek. A kormány álláspontja ez: elfogadhatatlan és igazságtalan, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai. 

Nagy Márton gazdasági miniszter az ATV Híradónak azt mondta: az üzemanyagárak ismét a szomszédos országok átlagára felett vannak, ezért szerdán a kormány napirendre tűzi a kérdést.

A miniszter emlékeztetett: még mindig érvényben van a korábbi elvárás, miszerint a kutaknak az áraikat a szomszédos országok szintjén kell tartani.

„Ennek érvényt fogunk szerezni, vagy úgy, hogy a kiskereskedők megértik és nem játsszák ki ezt az elvárást, vagy úgy, hogy komoly szabályozói lépésekkel be fogunk avatkozni. Nem értjük ezeket az ármozgásokat, hiszen az elvárások, amik az elmúlt hónapban megszülettek, továbbra is fennállnak” – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

Komolyan kiakadhattak a kormányban a mohó benzinkutasokra – Árstop jöhet, vagy más kényszerintézkedés a drágulás miatt?

Képünk illusztráció  Fotó 123rf.com 

Múlt héten a Nemzetgazdasági Minisztérium megállapította, hogy mind a benzin mind a gázolaj esetében csökkenteni kell az árakat. Ezért a kormány felszólította az üzemanyagkereskedőket, hogy térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre. „A kormány álláspontja továbbra is változatlan: elfogadhatatlan és igazságtalan, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai” – hangsúlyozta akkor az NGM.

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke erre úgy fogalmazott: egyedül a minisztériumon múlik az üzemanyagáraknak a csökkenése.

A kereskedőknek semmi, semmi, ismétlem semmi felelőssége nincs az áremelkedésben (...) Egyértelműen kijelenthető: a magyarországi üzemanyagár túl van adóztatva

– fogalmazott Egri Gábor.

Forrás: ATV

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
csak nem a kutasok hibásak abban,hogy szart sem ér a forint és a jövedéki adók az egekben?
a népnek kellene végre kiakadni erre a zsivány ,kormánynak titulált rablóbandára!
csak úgy....
csak nem a kutasok hibásak abban,hogy szart sem ér a forint és a jövedéki adók az egekben?
a népnek kellene végre kiakadni erre a zsivány ,kormánynak titulált rablóbandára!
KisTehen
@csak úgy...: a magyarok okosabbak nálad
namihami
""... mohó benzinkutas...""
Jelzem, mint a magyar (egyébként betegesen szerény és önmegtartóztató) kormány ellenfele!
(ma is két froncsit sikerült hozzácsapni---a Nagy Árcsökkentés jegyében)
Dr. Proktor
@KisTehen: Ő magyar és te? Ruszki csicska az FSZB-től?
kakukkmadár
Aggódnak a családokért, hahaha! A jövedéki adóért és az áfáért aggódnak, ami a szomszéd országok kasszáiba kerül amikor "odaát" tankolunk és vásárolunk! A magyar csak politikailag fogyatékos amikor orbánra és a 42 féle különadóra és a rekord áfára szavaz, de nem hülye, amikor viktor már a pénztárcájában próbál könyékig turkálni. Csak néhány heti példa Szlovákiából: LPG gáz: 0,6 Eur( 240 Ft) - itthon 334 Ft, banán Kaufland: 0,69 Eur( 280 Ft) - itthon Auchan: 749 Ft, koktélparadicsom Lidl: 2,19 Eur/kg (880 Ft) - itthon Lidl: 1800 Ft/kg, málna Lidl: 10 Eur/kg (4000 Ft) - itthon ugyanez Lidl: 9600 Ft/kg, cseresznye Lidl: 3,90 Eur/kg (1600 Ft)-- itthon Lidl 3200 Ft/kg, szőlő Lidl 2,49 Eur/kg(1000 Ft) - itthon ugyanez 1400 Ft és a többi...talán akkor mégsem a Lidl és a hasonló láncok a magyarok népnyúzói, hanem inkább a láncokat sújtó orbán-különadók nem? Mert néhány kiló banán árából bőven megtérül az útiköltség. Szóval fel a határra, hajrá magyarok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.