Egy négyfős családnak tíz nap nyaralás a Balatonnál – ha nem spórolnak a pihenésre szánt összegen – nagyjából az egymilliós összeget súrolja idén.

Továbbra is a Balaton az egyik legnépszerűbb úti cél nyáron, legyen szó akár hosszabb kikapcsolódásról, akár egy hétvégi kiruccanásról. Az ATV Híradó kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy 4 fős családnak egy 10 napos nyaralás a Balatonon. 

 Olcsónak nem olcsó, de ki tudja – Itt a friss és némileg sokkoló balatoni nyaralási árak

Hattyú a Balatonban Keszthelynél MTI/Katona Tibor

Harmincezer forint alatt nem lehet megúszni egy ebédet egy négyfős családnak a Balatonnál. Egy lángost pedig már 1500 forintért is meg lehet venni, de van, ahol 1800 is elkérnek egy darabért. A vendéglátósok azt mondják: nem drágább a Balaton mint Horvátország.

Szerintük nem a Balaton drága, hanem minden nagyon drága, hisz magas az áfa, és jelentős a közteher.

A büfések is azt állítják minden évben csak egy keveset emelnek az árakon. Azt mondják: muszáj korrigálni az árakat, mert veszteségesen nem működhetnek, nekik is meg kell élniük valamiből.

Az ATV Híradó számítása szerint, ha az előbb említett család ebédelni és vacsorázni is étteremben szeretne, az nagyjából 60 ezer forintot jelent számukra naponta. Ha emellett egy lángos és palacsinta is elfogy a strandon az további napi 15 ezer forintot jelent itallal együtt.

Összeségében el lehet mondani, hogy egy négyfős családnak tíz nap nyaralás a Balatonnál – ha nem spórolnak a pihenésre szánt összegen – nagyjából az egymilliós összeget súrolja idén.

Forrás: ATV.hu, MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: te csak seggnyalásból szereztél tapasztalatot, de abból böven! :)
undorodok az ilyen okoskodó,féreg seggnyalóktól mint ami te vagy!
KisTehen
@Clavigo: nem nagyobb, mint a libsik általában :)
KisTehen
@csak úgy...: megértem, hogy undorodsz azoktól, akik bebizonyítják, hogy hazug vagy ... ez hozzátartozik a libsik természetéhez
KisTehen
@csak úgy...: vagy csak agymosott

HAHAHA
csak úgy....
@KisTehen: undorodok az ilyen okoskodó,féreg seggnyalóktól mint ami te vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.