A külföldre távozottak számának megugrása a Fidesz kormányzásának eddigi legszomorúbb, talán helyrehozhatatlan következménye. Ez a folyamat keresztülhúzhatja minden jövőbeli, az ország és a gazdaság rendbetételével kapcsolatos álmainkat - írja M. Kovács Tibor a hvg.hu-n. Ennek két fő okát említi. Az egyik, hogy a kivándorlók általában a teljesítményorientált, legaktívabb, sok esetben a legképzettebb csoportokból kerülnek ki. Nagyrészt fiatalok és gyerektelenek. Ezek a csoportok a jövő üzletemberei, adófizetői és szülői. Ötszázezerrel kevesebb jól képzett adófizető hiányát nem bírja el a magyar gazdaság. Ez a magyar foglalkoztatottak 12 százaléka. Ha rájuk nem számíthatunk, GDP-növekedési potenciálunk erőteljesen csökkenni fog. A másik ok demográfiai. Szenvtelenül és otrombán fogalmazva: ötszázezer ember az ötévi magyar szaporulat, sőt a 2011-12-es történelmi mélypontokkal számolva 6 évnyi. Amennyiben ezek a fiatalok külföldön alapítanak családot, és ott lesznek gyerekeik, akkor...

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
"Matolcsy György... Szerinte fejleszteni kell a városokat, mert "ötszázezer uniós munkavállalónk csak dinamikusan fejlődő városokba jön haza".
Akkor most már tudom, mi ez az új őrület a Városligettel!
Hazajönnek tíz év múlva a fiatalok 1-2-3 gyerekükkel,
meglátogatják a nagyszülőket, a múzeumokat, aztán visszamennek...:(
kerék
Ilyen szar helyen ki akarna maradni, ha külföldre is mehet?
Nézzük át:
-Külföldön akár 3-4 szeresét is meglehet keresni ugyan azzal a munkával mint itthon.
Pincérnői állás 1500 eurónál kezdődik, a hülyének is megéri.
- Kisebb az erőszakos rablások aránya, míg itthon a nagynehezen megkeresett pénzedet elrabolják tőled, és még agyon is vernek.

Sok érv van még mellette, minek sorolni, ennyi is elég.
Aki teheti kimegy, ha nem is szívesen.
Majd ha ez a mocsok kormány nem magának osztogat akkor itt maradnak a fiatalok, addig meg ne sírjon a szája senkinek.

Én, ha minden jól megy megyek majd ki dolgozni. Még 4 emberről tudok az ismerőseim között akik mind külföldre mennek dolgozni, és nem mind 20-30 éves.
tivoli
Szar ügy, mondhatnánk. De nem mondjuk, Kedves Hölgyeim és Uraim! Amit mi csinálunk az egy példátlan siker történet, mert nyakra-főre beruházunk. Igaz, nem a mi pénzünkön és nem is azért, hogy jól járjon valaki rajtunk és a befektetőkön kívül, de világosan látható, hogy épül és szépül Magyarország!
Szar ügy, mondhatnánk. De nem mondjuk, Kedves Hölgyeim és Uraim! Amit mi csinálunk az egy példátlan siker történet, mert nyakra-főre beruházunk. Igaz, nem a mi pénzünkön és nem is azért, hogy jól járjon valaki rajtunk és a befektetőkön kívül, de világosan látható, hogy épül és szépül Magyarország!
Hogy közben elmegy innen néhány százezer ember? Látszik, hogy vannak még olyanok, akik komolyan veszik az öngondoskodást.
Ez is a sikerünk része! Hajrá Fidesz, hajrá Magyarország!
nehogymá
eddig ugy volt ,hogy kiment apu küldte a pénzt haza.most már mennek a legrosszabb munkára is családostol,hogy mire a gyerek odakerül jobb eséllyel induljon.igy az a pénz se kerül ide amit eddig haza küldtek meg a gyerekek is külföldre kerülnek.már nem csak maguk miatt mennek az emberek a gyerekeiket menekitik a nyomor elöl

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.