Száműzhetik Frankel Leót a II. kerületből, és közterületet nevezhetnek el Radics Béla rockzenészről. A Zsigmond király út nevet veheti fel a budapesti II. kerületi Frankel Leó út. Erről és további közterületi elnevezésekről pénteken dönthet a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester előterjesztése arra a törvénymódosításra hivatkozik, amely szerint közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. Ilyen személynek tekintik Frankel Leót is, ezért a főváros visszaállítaná a II. kerületi közterület nevét Zsigmond király útra. További változás lenne, hogy a XIII. kerületben egy eddig névtelen közterület Radics Béla, a magyar rockzene híres alakjának nevét venné fel egykori lakhelye közelében. A XXIII. kerületben az 1700-as években a soroksári svábok betelepítésében jelentős szerepet vállaló Forster János Jakabnak állítanának emléket az Alsó-Duna-parton.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
@A Tündik bündije: A bérkocsis utca átnevezés után, rabszolga utca lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@soljanka: "XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. " - a polgármester szerint ilyenek nem lehetnek, hát ha a 21.sz. is belefér.
nemkati
@Mobil123: Ja, akkor hiába is halnának meg.
Mobil123
@nemkati: Na azért ezt a nagy esélyt ne vedd el Tőlünk:-))
soljanka
@Mobil123: de ők a haza felvirágoztatásáért, a jólétért, a zemberek boldogságáért, a szabadságért, a nagy magyar nemzetért,összefogásért munkálkodnak... Hol itt a csúnya komcsi-libsi önkényuralom? :)
lehet, hogy ironizálunk, poénkodunk, de hogy Vitya biztosan szeretne köztér- vagy városnév lenni az biztos...
kukac50
@A Tündik bündije: A bérkocsis utca átnevezés után, rabszolga utca lesz.
Mobil123
@soljanka: És még is mozog a föld, akkarom mondani az emberek mozognak ki külföldre.
A fene ebbe a nagy munkálkodásába a kormánynak, ha így haladnak tovább, és Nekünk is mázlink lesz mielőtt szőgesdrót kerül megint az ország köré csak ők maradnak itt. És ez nagy szégyen nekik, és nem Nekünk. Nem hinném, hogy bárki is szívesen hadja el a hazáját, de ez amit művelnek politikusaink szégyen. Valóban poénkodunk, mert legalább is részemről csak így lehet elviselni valahogy ezt az egész förmedvényt. Én szívesen neveznék el a vezírről egy útat amit jól meglehet taposni.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.