A K&H Bank a Free Association kutatóügynökség közreműködésével létrehozta a K&H pályakezdők jóléti indexét, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek; a bank a mutatót negyedéves rendszerességgel teszi közzé a jövőben.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@keresztapa: "A pénzintézet az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a felmérés a fiataloknak a családdal, az anyagi biztonsággal, az egészséggel, a munkával és tanulással, a baráti kapcsolatokkal, az önállósággal és a szabadidővel való elégedettségre kérdezett rá."
kicsit furcsán adja ki magát, hogy összemosod a fideszt magyarországgal. szerinted, akinek fontosabb a családja , az anyagi biztonsága, az egészsége, ... mint az, hogy adójával hűen támogassa, a mindenkori kormány elittjét, az hazaáruló?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
GeoCravker
@keresztapa: A kötelezettségbe az is beletartozna, Klinghammer kedvens rizsájába csomagoltan, mintegy morálisan, hogy az állami pénzen kitaníttatott diplomások maradék nélkül elhelyezkedhessenek olyan állásban, ami biztosítja számukra a biztos egzisztenciát.
Ennek jelenleg nyoma sincs.
Morálisan szontén elvárható lenne, hogy amennyiben valaki a önköltségesen elvégez egy egyetemet, majd elmegy az államigazgatásba dolgozni (mondjuk mert hatosra diplomázott és a legjobb szakivá vált), akkor az állam perkálja vissza neki a tandíjat.
Ennek jelenleg nyoma sincs.
Ergo, jelenleg a minkét félből csak Orbán akaratérvényesítése az, ami az oktatáspolitikusok populizmusában "megalapozott". Mintegy morálisan. Ez a rabszolgaság korbácsmoralitása.
GeoCravker
@Levendula: A gyerekek sem, mert a következő generáció már nem itt születik.
keresztapa
@GeoCravker: A társadalom nem csak egyetemistákból áll, a társadalomban vannak a szakmunkások, földmivesek is akik értéket termelnek, ami a társadalom fenn maradását hívatot szolgálni, azoknak is vannak elvárásai a társadalommal, országgal szemben, pedig ők azok akik a termelő munkában előállítják amit az oktatásra költeni lehet! Aki nem
az ország összességében értékel az tévedések sorozatát hordozza magával. Könnyű egy
problémát felszinre emelni, ha a tőbbi a gödörbe gürcöl. Pedig a társadalom értéket előállítói tudják,hogy értelmes munkanélkül nem lehet követelni, előszőr alkoss, hogy gyarapíthass! Személyre nem szokásom hívatkozni,mivel egyéni vélelmet kommentelek.
GeoCravker
@keresztapa: A társadalmi termelés hierarchiája valóban mindenkit felölel. Azonban alapvetően téves az, amit sugalsz. A diáknak előbb kell tanulnia, hogy aztán alkothasson. A vízvezetékszerelőnek is. Tehát a társadalom először beruház az oktatásba, és utána aratja le annak gyümölcsét. Ha ezzel a beruházással kapcsolatban morális elvárásokat fogalmaz meg, akkor ez a moralitás nem abszolút, hanem kétirányú. Az oktató (társadalom) és az oktatott (diák) egyaránt megfogalmazhat morális feltételeket.
Jelenleg a termelési hierarchia teljes piramisában csak egy absztrakt moralitás érvényesül. Elvben ugyanis a társadalmi moralitás is a közösségé, és nem egy kormányzóé kellene legyen.
A felülreprezentált befektetés pedig egyáltalán nem hiba. Régi mondás, hogy diplomával lehet utcát seperni, de anélkül csak azt lehet. S ezzel visszakanyarodtunk az elejére. Jelenleg a kormányzat nem abban gondolkodik, hogy utcaseprő gépek tervezésére képes innovatív diplomásokba, hanem képzetlenségbe tartva a diákokat közmunkába fektesse a pénzt. Mely befektetés különben lényegesen kevésbé hatékony.
Az egyensúly fenntartásának lehetne ugyanis eszköze a primer termelés fejlesztése, de a kormány még ebbe az irányba se mozdul. A statikus hatalmi politika azonban hibás döntés. Ezt jól mutatja a recesszió.
A fel nem épülő lakásokhoz, ugyanis nem kell vizvezetékszerelő, de még paticsverő sem. A nem létező vasutakhoz krampácsoló sem kell. stb.
S valóban nem csak egyetemisták vannak az országban, de a képzettségi piramis teteje a legpiacképesebb. Azonban ahogy erodálódik a piramis, ugy fog egyre szélesebb rétegeket érinteni ugyanaz a probléma.
A recessziós gazdálkodás ugyanis törvényszerűen szűkíti és nem bővíti a piacot. Erre a további megszorítás rossz válasz. Történelmileg sokszor bizonyítottan az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.