Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével folytatja egy hónappal ezelőtt kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányát az MSZP. A Fidesz szóvivője szerint az MSZP óriásplakátkampánya a baloldal kétségbeesését jelzi.

A sajtónak kedden bemutatott, narancssárga hátterű plakátokon a kormányfő képmása felett a "Fidesz: tönkretesszük az országot" felirat olvasható úgy, hogy a tönkretesszük szó felett a rendbe tesszük kifejezés látható áthúzva.

Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt három év kormányzati kudarcaiért "főkolomposként" Orbán Viktor a felelős, ezzel szembesítik most a miniszterelnököt.

Felidézte, hogy az MSZP egy hónapja Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátokkal kezdte kampányát. Azóta a kormány megijedt a hallgatók tiltakozásától, Hoffmann Rózsát lefokozták - mondta, megjegyezve, hogy közoktatásért felelős államtitkárként azonban még sokat tud ártani a 18 évnél fiatalabbaknak.

Az MSZP-s politikus hozzátette: mivel az oktatási államtitkár Orbán Viktor akaratát hajtja végre, nem elégedhetnek meg az ő bírálatával.

Winkfein Csaba szólt arról, hogy plakátkampányuk másik szereplője, Matolcsy György is távozhat a miniszteri székből, véleménye szerint azonban tragikus lenne, ha ez azért történne, hogy jegybankelnök lehessen. A gazdasági minisztert okolta többek között a 2012 utolsó negyedévében tapasztalt 2,7 százalékos GDP-csökkenésért.

A szocialista politikus az MTI kérdésére közölte: ezernél kevesebb MSZP-s óriásplakát látható jelenleg országszerte, a kampány 15-20 millió forintos költségét pedig nem közpénzből, hanem tagdíjakból és adományokból fizetik.

Kitért arra is, hogy az MSZP folytatja az országjárást, mostani kampányuk zárásaként pedig Mesterházy Attila március 9-én ennek tapasztalatait összegzi majd évértékelő beszédében.
A Fidesz reagálása

A Fidesz szóvivője szerint az MSZP óriásplakátkampánya a baloldal kétségbeesését jelzi.

Selmeczi Gabriella az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy a szocialista párt Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével folytatja Magyarország ma elnevezésű kampányát.

A sajtónak kedden bemutatott, narancssárga hátterű plakátokon a kormányfő képmása felett a "Fidesz: tönkretesszük az országot" felirat olvasható úgy, hogy a tönkretesszük szó felett a rendbe tesszük kifejezés látható áthúzva.

A Fidesz szóvivője azt írta: a plakátok a baloldal kétségbeesését jelzik, "bukott gazdaságpolitikájukat és bukott politikusaik hatalmi osztozkodását próbálják takargatni, de hiába, mert Magyarország maga mögött hagyta a bankárkormányok korszakát".

A baloldal képtelen megújulni, a baloldalon csak a gyűlölet újul meg újra és újra, az MSZP gyűlöletkampánya" pedig további mocskolódással és hazugságokkal folytatódik - tette hozzá.

"Az országnak elege van a feszültségkeltésből, a hergelésből. Magyarország talpra akar állni és talpra is fog: nő a foglalkoztatás, csökken az államadósság, csökkennek a családok és vállalkozások terhei" - közölte Selmeczi Gabriella.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
"nő a foglalkoztatás, csökken az államadósság, csökkennek a családok és vállalkozások terhei"...ezt nem gondolhatja komolyan a szenátor asszony...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Ez az óriásplakát háború annyira szánalmasnak és infantilisnek tartom, hogy kár szót is vesztegetni rá.
Vonatkozik ez mindegyik "plakátozó" pártra egyaránt!

Nagyjából arra emlékeztet, amikor két óvodás korú kiskölyök verseng:
"Az én apukám tűzoltó!"

Mire a másik: Beeee!
Az én apukám meg katona!...
soljanka
@lbs: Jogos! Két napja írtam egy hasonló cikkhez, hogy "ovis" szint.
A baloldal tanácsadóinak kifizetett pénz így teljesen felesleges kiadás volt.
Kis öniróniával megfűszerezve a Fidesz-plakátokat kellett volna nevetségessé tenni...
lbs
@soljanka: De én nekem ugyanúgy nem tetszenek sem a Fidesz hasonló jellegű plakátjai, sem a Jobbiké!
Az utóbbin azért is csodálkozom, mert viszonylag szűk a költségvetésük és teljesen feleslegesnek tartom ilyen szellemi selejt termékekre abból egy fillért is kidobni!
entero
@lbs: Sőt, ezt meghallja egy harmadik ovis, aki ezt mondja: Bebebe!
Az enyém meg 3 milliót keres havonta mint politikus!...
lbs
@entero: Ebben az a "sajnos" hogy sokaknak még ez sem elég!
szjupermen
@titanmanus: Egész eddig ezt csinálták. Nem alacsonyodtak le idáig. Ám ha valakit rendszeresen tökön rúgnak hátulról, előbb utóbb kikényszerítik belőle a revansot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.