Elhalasztották a héten a döntést a súlyos betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász eutanáziáról szóló népszavazási kezdeményezéséről. Egy interjúból kiderült, hogy miként érzi magát a fiatalember. 

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász az elmúlt napokban több nyilvános eseményen is részt vett. Életvidám és jól érzi magát – árulta el az ügyvédje az ATV Start műsorában. 

A gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász annak érdekében kezdeményezett népszavazást, hogy azok a halálos betegek, akik állapotuk miatt elviselhetetlen, az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen szenvedést élnek át, legalább haláluk idejét és módját méltósággal választhassák meg.

Frank Evelyn ügyvéd, Karsai Dániel jogi képviselője, aki elmondta: az Alkotmánybíróság testülete általában egy ülés alkalmával döntést szokott hozni egy-egy alkotmányjogi panasz kérdésében. Előfordul, hogy olyan nagy horderejű ügyek esetében – mint például az eutanázia kérdése – nem elegendő egy ülés megtartása.

A Kúria mindkét népszavazási kérdést elutasította, ezért került az Alkotmánybírósághoz az ügy. Ezzel kapcsolatban az ügyvéd elmondta: legjobb esetben meg tudja semmisíteni a Kúria döntéseit. De ez nem eredményezné automatikusan a népszavazási eljárás lefolytatását, hanem mindkét kérdés visszakerülne a Kúriához.

Frank Evelyn a műsorban arról is beszélt, hogy a körülményekhez képest „nagyon jól van” Karsai Dániel. Több helyen is volt nyilvános megjelenése az elmúlt napokban, például a Vasas szezonzáró mérkőzésén, a Belügyminisztériumban pedig a dédszüleit és a nagymamáját képviselte, akik poszthumusz elismerésben részesültek.

A körülményekhez képest, megítélésem szerint Dániel nagyon jól van, nagyon életvidám, igyekszik ténylegesen saját magáért és a környezetéért is a legtöbbet megtenni

– fogalmazott az ügyvéd. Frank Evelyn elmondta azt is: Karsai Dániel jelenleg úgy nyilatkozott – szűkebb és tágabb körben is – hogy "addig tartja méltónak a saját élete élését, amíg még képes kommunikálni”.

Szívszórító szavak az ismert jogászról: „addig tartja méltónak a saját élete élését, amíg még képes kommunikálni”.

Karsai Dániel a kedvenc csapata, a Vasas legutóbbi mérkőzésén Foto Facebook/Vasas SC

Forrás: ATV Youtube
Fotó: ATV YOUTUBE

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
"Életvidám és jól érzi magát"

erőt ad neki a küzdés
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Ez idáig a legismertebb magyar szélhámos Strassoff Ignác
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Ezodabasz
@Nyírfa: Rengetegen félreértik ezt az egyszerű, de életbevágó kérdést! Csak arról van szó, ha az ember agyilag már nem képes dönteni, akkor tegye meg valaki azt amit ő már nem tud! Nem akar kómában élő halottként létezni gépeken...
Ez egy egyszerű előre megírt "felhatalmazás" és nem gyilkosság! Miért olyan bonyolult ez a dolog?
KisTehen
@Ezodabasz: magyarországon van passzív eutanázia ... előre elkészít egy nyilatkozatot ... hogy ne kössék gépekre ... és akkor nem kötik gépekre
Ezodabasz
@KisTehen: Ez nem ugyanaz, nem érted? Minden szerve működik, csak már agyhalott lesz, egy élő test. Ezen a gépek nem segítenek, csak életben tartják! Életképes, de agyilag halott mint te:))...Ki akar így élni? Te?
KisTehen
@Ezodabasz: te vagy az agyhalott b+ ... dániel az aktív eutanáziáért küzd, amikor az orvosok adnak be neki valamit, amitől meghal ...
Ezodabasz
@KisTehen: Igen akkor amikor ő már nem képes rá! Mit nem értesz ezen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.