Visszavonta a református püspök díszpolgári címét Ózd képviselő-testülete. Balog Zoltán még 2014-ben kapta meg a kitüntetést.

Visszavonta Ózd város képviselő-testülete a Balog Zoltán református püspöknek adományozott díszpolgári címet – tudatta a 24.hu.

A közlemény Ózd honlapján jelent meg. Eszerint a testület a Városháza nagy tanácstermében gyűlt össze május 31-én, ahol zárt ajtók mögött tárgyalták az ügyet.

Mégsem díszpolgár – Visszavonták a Balog Zoltánnak adományozott címet

Visszavonta a református püspök díszpolgári címét Ózd képviselő-testülete – Fotó: MTI/Soós Lajos

Balog Zoltán még 2014-ben kapta meg a kitüntetést, politikusként akkor nem vette azt át, de tavaly elfogadta, mint püspök – írta a 24.hu.

A kegyelmi ügy kapcsán kirobbant botrányban való érintettsége miatt a Balog Zoltánnak korábban odaítélt díszpolgári címet Ózd Város Önkormányzata a mai napon teljes egyetértésben visszavonta

– mondta el Janiczak Dávid, Ózd polgármestere.

Balog Zoltán református püspök 2024 februárjában lemondott a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöki posztjáról, miután a sajtóban megjelent, hogy tanácsadóként támogatta Novák Katalin korábbi köztársasági elnököt abban, hogy adjon kegyelmet a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, akit azért ítéltek börtönre, mert segítette a pedofíliáért elítélt igazgatót – írta meg a 24.hu.

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nem díszpolgár, de még mindig püspök! És nyugdíjas maffiózó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Visszavonták a díszpolgári címet? A nagyköveti megbízást mikor? meg még sok mindent...beszélhetnek bármit, Orbánozhatnak is, de a két nő ennek a felmentett izének köszönheti a bukását...
...de mikor bukik Balog?
viccesvigságok
mindent vissza Kassát vissza? na zotya kopaszodsz e megkopasztanak
namihami
Nem kapkodták el!
A jelek szerint ""Ózdi földön lassan jár a média!""..
human
Novák Katalin is megéri a pénzést. Minden nap megérdemelné, hogy az utcán szemére hányják, hogy asszisztált a kegyelmi botrányban. De nem kell szembesülnie az átlagemberek ítéletével, mert a bevásárlást is a mi pénzünkből fizetett házvezetőnő végzi. Nem kell emberek közé mennie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.