Szakmai körökben senki nem érti, hogy miért sietteti az Orbán-kormány a paksi atomerőmű bővítését, és miért kellene az első új blokknak már 2024-ben működnie. Politikai szemfényvesztés vagy befigyel a Közgép? A hvg.hu utánament a részleteknek. A szakzsargonban nuklerájnak hívják az atomenergetika bennfentes világát. Ebben a szektorban minden építési beruházás többe kerül, mint amennyire előzetesen tervezik, és ritkán készül el valami időben. De azoknak, akik végig kitartanak egy projekt mellett, óriási öröm és dicsőség a részük.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@coyote3: És még örüljünk, hogy csak figyel és nem dobálja.:-)
A Tündik bündije
Ez a hülye megszállott lassan talán atombombát is akar magának...?
Nakimaga
Ez nem Orbán hobbija,hanem az ország érdeke!
"A paksi atomerőműnek négy aktív blokkja van, melyek mellé további kettő terveznek építeni."(1966)
" a későbbi bővítés lehetőségét, valamint biztonsági szempontokat is figyelembe véve, az új atomerőmű helyét Paks közelében jelölték ki. Az erőmű helyének kitűzése és a tervezés már 4000 MWe teljesítményre történő kiépítés lehetőségét tartotta szem előtt."
Yeromos
Egy több száz milliárdos beruházásnál, hatalmas összegeket tudnak lenyúlni, ezért sürgős.
moszkvatér
És csak nem adják fel ! Mert kell még egy új mercédesz ,mégdrágább villa ,a 2 .kerben még egy úszómedence fedett , Szesel szigeteki út ,aztán egy világkörüli út , űrtúrista út .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.