Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár Az Estében arról beszélt, hogy két területen kell a kapcsolatokat fejleszteni, egyrészt egy pénzügyi stratégiai együttműködést szeretnénk felépíteni Kínával, ebben majd a nemzeti banknak, és így ismét Matolcsy Györgynek lesz komoly szerepe, mert az együttműködés függ a nemzeti bankok közötti megállapodástól. Hozzátette: másrészt kereskedelmi és infrastrukturális fejlesztésekről tárgyalunk. A jelenlegi kilencmilliárd dolláros kereskedelmi forgalmat növelné több mint a duplájára a következő két évben az államtitkár. Szijjártó Péter az M1 Ma reggel műsorában arról is beszélt, hogy létrejött egy 100 milliárd dolláros hitelkeret az Eximbanknál, amely a magyar kis- és közepes vállalkozások exporttevékenységét fogja szolgálni. Hangsúlyozta: a kormány döntése alapján megépül egy kétvágányú vasúti gyűrű, amely Budapestet délről kerüli, és a szolnoki, valamint a győri vasútvonalat kötné össze, azzal a céllal, hogy távol-kelet felől...

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Mi nem kérünk Kínai ruhát cipőt,háztartási gépeket!
Mi Magyar gyártású magyar alapanyagokból készült ruhát cipőt,gépeket eszközöket akarunk. Ezzel el is indulna a fejlődés felé az ország,csak hát a vezér ezt még nem érte fel ésszel.A törvénykezés helyett erre koncentrált volna a megválasztása után, akkor most már rá érne törvénykezni,és már nem hozna ilyen szar Népellenes törvényt mert népszerű lenne.
bagira
Már így is elönt minket a bóvli, kínai szemét. Alig győzi az ember kikerülni a sok vacak ruha üzletüket. Már nem is olcsó, jó meg sose volt. Hanyagul elkészített tucatáruk. A kínaiak nálunk császárnak érzik magukat, otthon náluk csak a milliomosak számítanak embernek. A többi töltelékrabszolga. Remélem a hazai dilettánsok nem tőlük akarják eltanulni, hogy bánjanak a dolgozó néppel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.