Elfogadta a parlament azt a törvényt, amely megtiltja, hogy az energiaszolgáltatók áraikba beszámítsák a tranzakciós díjat, a jövedelemadót, illetve a közművezetékek után fizetendő adót. A Fidesz frakció a rezsicsökkentés megvédése érdekében rendkívüli parlamenti ülést is kezdeményez csütörtökre.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Pisti271: Elmondanád magyarul is? A gyengébbek kedvéért... :-)
Pisti271
@miazavalami: A cikk szemléletes.
A kereskedő almát vesz és futárszolgálattal házhoz szállítja 45 Ft/kg utánvéttel.
Ebből átutal 9 Ft Áfát adóként, kifizeti a futárt 17 Ft, a termelőt 17 Ft, marad neki haszon 2 Ft. Kellene 4,5 Ft árengedményt adni. 1 Ft az Áfa, a maradék 3,5-et elosztják, hogy mindenki enged egy kicsit. A termelőnek nem futja új telepítésre, addig lesz alma míg terem a régi, a kereskedő majdnem éhenhal, a futár addig megy míg bírja a kocsi, szervizre, újra nem futja. Ezen a ponton kivetnek még egy-két új adót, de ennek nem szabad megjelenni az árban. Most halt éhen a kereskedő.
entero
@Pisti271: Azért én megvárnám azt a tényállást, amikor az első energiaszolgáltató beadja a kulcsot, mert tönkremegy. Pár éve milyen szép palotákat építettek saját maguknak irodaház gyanánt! Öröm volt bemenni néha, amikor túlszámlázták véletlenül a díjakat:-)) Most ne gyere azzal, hogy "én mit szólnék ha", mert én egy bizonyos piacnak szállítok csak, amiben senki nem megy tönkre, az energia pedig ugye rezsiköltség, amely minden emberre vonatkozik kortól és nemtől, anyagi helyzetétől függetlenül, havi szinten.
miazavalami
@Pisti271: Így már világos! :-) Köszi!
Pisti271
@entero: Más is próbálta már kérdezni tőled, tudom, hogy nem válaszolsz.
Láttad miről van szó? Az elosztói és a rendszerhasználati díj számításának meglehetősen bonyolult módszerét jelenleg a 119/2007. (XII. 29.) GKM rendelet szabályozza. Az Áfát meg a kormány. Mi tartozik a szolgáltatóra a számlából?
Az energia ára, de még ebben sem dönthet teljesen szabadon, van akitől akkor is meg kell venni, ha drága. Eddig a minisztérium alkotta a rendeletet, ezután a hivatal fogja.
A számlán az 50 Ft-os egységárból 2 Ft a szolgáltató haszna, miközben a döntő része adó. Miközben arra koncentráltak, hogy a megtakarítás szép narancssárgán legyen kiemelve, elfelejtették módosítani a rendeletet azért találták ki, hogy a rendeletalkotás jogát áthelyezik. Ennek kapcsán nekimennek a jogszerű ítéletet hozó bíróságnak.
Normális ember ezek után hoz ide tőkét befektetni?
A ti árképzésetekben hány % a profit?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.