Tudta nélkül "kábítószerezték" a börtönorvosok a BKV-per egyik vádlottját, és megfenyegették, mikor a bódító gyógyszerek megtagadásáról akart nyilatkozni - derült ki a hagyomiklos.com-on közzétett, Bárándy Péter védőnek címzett jegyzőkönyvből. Ma, 05:12 [A+ A-] [Nyomtatás] [Küldés e-mailben] Ossza meg! A büntetőeljárás tárgyalásán H. Éva - a "fő vádlott, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes korábbi sajtósa - vallott előzetes letartóztatásának körülményeiről. Beszámolt arról, hogy a börtönben "Takaríts, zsidó! " felszólítással szégyenítették meg, továbbá a börtönorvosok az ő tudta és beleegyezése nélkül bódító hatású gyógyszerrel kezelték. HIRDETÉS A 2010 júliusi jegyzőkönyv szerint H. Évának véletlenül jutott tudomására, hogy az egészségügyileg számára nem indokolt nyugtatót adagolnak neki, amely nagy eséllyel okoz függőséget, és általában kábítószeresek leszoktatásánál alkalmazzák. Ezután a gyógyszerosztáskor közölte a nővérrel, hogy csak a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
" Erre megkérték, hogy másnap reggel ezt írásban is erősítse meg, ám az ügyeletes nővér egy előre megírt papírt akart vele aláíratni. A vádlott többszöri kérésére sem engedte az iratot alaposan elolvasni, illetve az aláírása melletti, üres területet áthúzni, nehogy utólag odaírhassanak valamit. Amint aláírta a nyilatkozatot, azt a nővér kikapta a kezéből és elvitte.

Sőt - állítja az egykori sajtós - a nővér az ügyeletes felügyelővel együttműködve megfenyegette, hogy ha "nem fogja be a száját" - mert neki itt nincsenek jogai -, "akkor fegyelmit kap". H. Éva végül az idézett jegyzőkönyvvel fordult ügyvédeihez, és később hivatalos kérelemmel is a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához is azzal kapcsolatban, hogy mint fogvatartott, valóban nem áll-e jogában a vele aláíratott dokumentumokat elolvasni, dátumozni, és az üres lapterületeket áthúzni.
" Alapvető Eu-s jog a betegnek szóban és irásban kell tájékoztatni.. ha igaz az ápolónőt fel kell jelenteni !
www.meszk.hu/info.aspx?sp=200
"2011. április 1-én hatályba lépő 2011. évi XXIII. törvény az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvényt jelentősen, több tekintetben is módosítja.

A kötelező kamarai tagság mellett a törvény-módosítás lényeges változásokat hoz az etikai eljárások rendjében is.

2011. 04. 01- től kezdődően mind az első fokú, mind pedig a másodfokú etikai eljárások lefolytatását az illetékes szakmai kamara hatáskörébe utalja a törvény.
Első fokon az eljárás alá vont szakdolgozó kamarai tagsági jogviszonya szerinti területi szervezet etikai bizottsága, másodfokon pedig a MESZK Országos Etikai Bizottsága illetékes az eljárás lefolytatására.

Fenti határidőtől, vagyis 2011. április 1-től kezdődően a Megyei Etikai Tanácsok és az Országos Etikai Tanács új etikai ügyeket már nem fogad be.

A fentebb hivatkozott törvény többek között rendelkezik arról is, hogy

Az etikai eljárásokra anyagi jog tekintetében 2011. 12. 31-ig a 30/2007. EüM rendeletben...
Levendula
Elhiszem a fentieket, gondolom nem egyedi az eset.
Nem messze tőlünk lakik egy pletykafészek. A fia az egészségügyben dolgozik, (mindegy, hogy mit, lényeg az, hogy hozzájut a betegek adataihoz) és akikre az anyja kíváncsi, azoknak a betegségeiről a hülyegyerek mindent elmesél otthon. Ezt csiripelik a verebek. Én is tőlük hallottam.
adsl70
@Levendula: Minden adat amihez bent hozzáfér személyes adat és mivel beteg ezért sokkal jobban védik. Simán kártérítési felelőssége van. Nem az a lényeg a beteget tudta nélkül nem lehet, minden adatba betekinthet erre van a Helsinki Bizotság " helsinki.hu/kategoria/fogvatartas-es-rendvedelem/hirek-fogvatartas-es-rendvedelem " ide lehet és simán végig verik a jogi kupacon magukat.
vukkocska
És ilyenkor lehet minősíteni Stohl András könyvét is. Miért is ne lenne igaz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.