A miniszterelnök felháborodott azon, hogy az energiaszolgáltatók a költségeiket beépítik az áraikba. Úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt (vagyis írt) még gazdasági miniszterként Matolcsy György, amikor január közepén a Heti Válasz hasábjain arról elmélkedett: „senki nem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat: a befektetőknek már sokszor megtérült, és megelőznék későbbi veszteségeiket”. A sorait már akkor nehéz volt másként értelmezni, mint nem is annyira burkolt figyelmeztetésként arra, hogy aki szembe megy a kormány szándékaival (jelen esetben cégvásárlási szándékával), az könnyen pórul járhat.

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
annak idején írogattam ilyet (pécsi példa) hogy lehet hogy a szolgáltatók ellehetetlenítése a cél. úgy látszik ráéreztem.
de tanulságként, a tettye pécsen nem tette olcsóbbá a vízet, nagyon sok a gond vele, leépítette a vízmű létszámának kb 20 százalékát, semmit nem támogatnak lényegében (szemben a régi szolgáltató a sportot, a kultúrát, és az intézményeket is támogatta). tehát nem borítékolható, hogy az ország is csak nyer ezekkel az új orbán haveri körébe tartozó szolgáltatókkal.
kamazuka
@bundi: Ha a szolgáltatónak akkora a bevétele,hogy támogatni tud sportot,egyebet,melyet állami pénzen is tesz a kormány ,akkor fölöslegesen magas árképzést gyakorolt.
Ez olyan mint a vagyonvédelemben a pályázatot te nyerted de havi kétszázezret nekem a zsebembe teszel visszal.
Gusztustalan!
bundi
@kamazuka: igen de ha egy szolgáltatót egy ilyen árképzés miatt elzavarsz, és utána a csahosoddal kreáltatsz egy népnemzeti szolgáltatót, ami semminek nem felel meg, majd az új szolgáltató veszteségesen működik és árat is emel, az nem gáz? lehet hogy neked ez természetes, mert ami hazai az jobb, és ezért fizetünk érte többet is? de kissé együgyűnek tartom azokat akik szerint ez így jó.
bundi
@kamazuka: egyébként nézz utána a sport állami támogatásának pécsen. kiábrándító.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.