Régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk, a magyar szabadságot kiteljesítsük határokon belül és kívül - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából írt ünnepi üdvözletében, amelyet csütörtökön juttatott el a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-hez.

A kormányfő kifejtette: az elmúlt években elindították a nemzetet a határokon átívelő egyesítés útján. "Így leszünk többen, így leszünk erősebbek" - emelte ki, hozzátéve: ezt az erőt éppoly bátran és elszántan, éppoly okosan és leleményesen kell használni, ahogy eleink tették.

A nemzet újraegyesítésének értelme éppen az - folytatta a miniszterelnök -, hogy mindenki, aki magyarnak vallja magát, részt vehessen a magyar nemzet és Magyarország építésében. A határon túl élők részt vehetnek Magyarország erősítésében, az erős anyaország pedig többet tud tenni értük ott, ahol élnek - közölte.

A kormányfő kiemelte: ez az a nap, amikor az egész világ hallja a magyar szabadság hangját. Ez a hang azt mondja, hogy a szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják. "Mi, magyarok kivívtuk. Sokat küzdött a magyarság az elmúlt évszázadokban, hogy ez ma így lehessen" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki arra hívott fel: használjuk ki a lehetőséget, amit közösen teremtettünk.

"Legyünk méltó utódai a '48-as magyar hősöknek" - írta a kormányfő, ehhez erőt, hitet és bátorságot kívánva minden magyarnak a magyar szabadság ünnepén.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Fidesz egységbe, az ország kétségbe !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Ez nem betegség,ez vele stületett rendellenesség!"Ez az a nap,ez az a nap,
Mit az úr,szentelt,mit ...ezt még csak tudni lehet,hol szedte fel,de hogy mi a faxomat intézhet ez még valami hasznosat is a tikok kertjének felvirágoztatására,az világos!
sport50
az lehet,hogy régen voltak ilyen egységesek,ő meg a tábora,meg a megvásárolt külhonban élők!!!de ez nem lesz elég!!![remélem!]
bakegya
@puki: majd a szerinte"rogyadozó EU ",pénzpiacán korrigálják,ezt a nekünk küldött üzenetét."...egyseggüek"Vigadjatok a Vctor vidám barakjában alkotmányoló mániával,nem vesződünk vele,meg a pereputtyal sem.
coyote3
Gyáva segg! Retteg kiállni a zemberek elé.
Tutti
Igen, egységes a magyar, mentik egymást...helyettük, pedig nekik csak parancsot kellett volna kiadni, nem a hóban, fagyos viharban keményen menteni!
kukac50
A Fideszes képviselők egységesek összetartóak,Orbánnak van egy ötlete azt azonnal megszavazzák,nem mondanak ellent, nem cáfolnak nem mernek vitatkozni,nem gondoltam volna,hogy ilyen beszari alakokra adtuk a voksunkat,akik képtelenek a mi érdekünkbe ellent mondani,cáfolni indokolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.