A Magyar Szolidaritás Mozgalom szerint a rendkívüli időjárási helyzet miatt Orbán Viktornak haza kellett volna utaznia Brüsszelből.

A Szolidaritás az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: "érthetetlen, hogyan maradhatott segítség nélkül több ezer ember az autópályákon, főútvonalakon, további 100 ezren pedig áram- és vízellátás nélkül maradtak".

A meteorológiai szolgálat már napokkal ezelőtt felhívta a figyelmet a várható időjárásra, sok helyre a legmagasabb, piros riasztást adta ki - emelték ki. Ezért a mozgalom nem érti, hogy a katasztrófavédelem miért nem készített olyan tervet, amely alapján a hadsereg különleges járműveit már szerda este be lehetett volna vetni.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem és a Belügyminisztérium vezetői bebizonyították, hogy a katasztrófa elhárítására alkalmatlanok, de - mint hozzátették - felelősség terheli magát Orbán Viktor miniszterelnököt is.

"Orbán Viktor Brüsszelben védi a védhetetlent, miközben éppen ebben a helyzetben kellene itthon tartózkodnia és felügyelnie a katasztrófavédelem, a Belügyminisztérium és a hadsereg munkáját" - fogalmaztak. A Szolidaritás mozgalom ezért vizsgálatot követel és az érintett vezetők lemondását.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
miért van télügyi biztosunk is, és elégedett a dolgokkal. a felelősök is meg lettek nevezve:
"Pintér és Bakondi elégedett az mentéssel, az időjárást és az autósokat okolják"
majd a budai feljelenti a felelősöket és kész. minek ez a hiszti ide, megy minden a megszokott kerékvágásban, és az állam gépezete is olajozottan működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.