"Volt egy találkozó, ahol néhány kamatos ember megállapodott, hogy ne száz százalékra hitelezzék a lakosságot, menjenek le havi ötvenre. A találkozón rajta kívül jelen volt Tarnabod polgármestere és a képviselőtestület tagjai". Tél óta nincs közvilágítás Tarnabodon, mert az áramszolgáltató megunta, hogy a helyiek lopják az áramot. Ez az alaphír, ezt fogjuk kibontani. A cél érdekében a helyszínre utazunk, másfél óra alatt lent vagyunk Pestről. Máskor kerülöm a „lemegyünk”, „lent él” kifejezéseket a vidékkel kapcsolatban, de a tarnabodiak tényleg lent vannak. Lent a padlón, de inkább a földön. Tízpercnyire a településtől még 600 forintos kapucsínót iszunk az OMV-kútnál, csak hogy nagyobb legyen a kontraszt. Például Jolánékhoz képest, akit elsőként szólítunk meg a falu határában. Hárman élnek a rozzant házban, ő, a férje és a gyerek. Jolán ötvenéves lehet. Közvetlen asszony, egyet kér csak: ne írjuk le az igazi nevét és ne fotózzuk. Mi legyen az álneve? Mondjuk Aranka, vagy Jolán?...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
Nosztalgia nap van. :)
propeller.hu/itthon/2650130-horror-kibuktak-mav-ra-bekemenetre#comments
Nézd meg a kommenteket! Hallgataggal a régi szép időket emlegettük.
QQCSI
@Pisti271: :) Pont most olvastam.
Az ember nem is a 40 filléres zsömlét, 2 Ft-os lecsókolbászt,
a 9,60-as kristálycukrot, 3,50 korsó sört sírja vissza,
hanem azt, hogy ezeket mindenki meg tudta venni a fizetéséből!
Pisti271
Mikor végeztem a középiskolában nem kellett állást keresni,
két helyre is hívtak dolgozni. Versenyszerűen sakkoztam, ennek kapcsán ajánlottak egy laboráns helyet 1200 Ft-os fizetéssel, 48 órás munkahéttel. A másik helyen szakmai gyakorlatról ismertek, itt 40 órás munkahéttel, igaz három műszakban de 1850 Ft volt az ajánlat. A másodikat választottam és ez az egy munkahelyem volt nyugdíjig.
QQCSI
@Pisti271: :) Én is 1.200 forinttal kezdtem dolgozni 71-ben. Több munkahelyem is volt,
a rendszerváltásig, mert válogatni lehetett a munkahelyek között. A minisztériumok kivételével mindenütt kinn voltak a táblák az üzemek, gyárak kapuján:szövőnőt, esztergályost,... felveszünk.
vukkocska
@Zsoel: mint ahogy a cikk írja, elkényelmesítette őket a segély és támogatás. Azonban azt, amiben jelenleg élnek, nem érdemlik meg. Nem csak a fejekben, a lakásokban is sötétség van, és ez borzasztó. Az meg tény, hogy azokat az önkormányzatokat mentik ki a több milliárdos adósságokból, akik felelőtlenül vettek fel hiteleket. A riportban az is elhangzott, hogy az 1 főre jutó tartozás 30.000.- Ft, amíg lézer jánoséban 200.000.-. Miért is nem lehetne rajtuk segíteni? Mert nincs olyan országgyűlési képviselőjük, akik érdekeiket képviselnék.
honeykiss
@Zsoel tegnap 18.15: egyébként nem a pártvezetésre hanem a falu vezetőire gondoltam...de tök mindegy úgy sz...r ez az egész ahogy van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.