A közigazgatási bíróság az áramszolgáltatóknak adott igazat az általuk a januári rezsicsökkentés egy tétele miatt indított perben.

Hatályon kívül helyezte a Magyar Energia Hivatal áramcégekre vonatkozó, rendszerhasználati díjakat megállapító határozatát és új eljárásra kötelezte a hivatalt a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kedden.

Huber Gábor bíró indoklásában leszögezte, hogy alkalmazta az azóta hozott, ilyen kifogásokat megtiltó törvényeket - írja a nol.hu. Ennek értelmében a hivatal előző határozatának megsemmisítése akkortól érvényes, amikor új rendeletet hoz árügyben.

Az áramszolgáltatók a MEH rendszerhasználati díjakat megállapító decemberi határozatát támadták meg a közigazgatási perben. Álláspontjuk szerint a hivatal határozata jogsértő egyebek mellett azért is, mert nem megfelelően ismerte el a szolgáltatók jogos költségeit, például a rájuk kivetett új adókat. A hivatal szerint viszont jogszerűen, "a lakossági fogyasztók fokozott védelme érdekében" jártak el a perben vitatott határozataik meghozatalakor.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Most majd napokig azzal lesz tele "Kétmlilióanvagyunk Phillipp" tévéje, a rémhír tévé, és persze a Kossuth rádió is, hogy azok a szemét kapitalista multik a zemberek ellen vannak, pedig a felcsúti csüngőhasú megváltó úgy, de úgy akarta a javukat... baltásvitkor feje most már bizonyára dagad és egyre jobban vörösödik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bra048
Érik a következő két alkotmánymódosítás:
1.) A következőkben az ilyen ügyeket a bíróság helyett az Orbán által kinevezett bizottság
tárgyalja majd.
2.) A márciusi havazás nem törvényes, de ha mégis, azonnal át kell alakulnia esővé...
dr lóherre
Ejnye már megint a BALTÁS VEZÉR mellé nyúlt.
A törvényeket nem lehet visszamenőlegesen meg hozni, ezt még mindig nem érti a vezér.
Jogi suli után egy pár év (40-50 év) jogi gyakorlat kellett volna, mi is jobban jártunk volna.
Pilóta
... semmi bírói pofon! A jogszabály, csak a hatálybalépését követően alkalmazható, erről szól ez az ítélet.
nemkati
Tessék már megmondani annak a Handó Tündének, hogy nem jó bíróságra utalta a pert. Ha még egyszer veszít a kormány, szegény 0rbánt havazás ide, árvíz oda, el kell vinni Grazba. És akkor jajj nekünk, megáll az élet!
ujbuda
@A Tündik bündije: Remélem Grazban már festik a szobáját!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.