"Stumpf Istvánt mi jelöltük ugyan, de sosem volt Fidesz-tag" - ezt mondta Kövér László a Heti Válasznak adott interjújában.

"Ki is a demokrata? Én, aki szerint a nép szabad döntésén múlik az ország iránya, aztán négy év múlva lehet korrigálni, vagy az, aki a nép iránti bizalmatlanságában egy szűk grémiumtól várja, hogy a csillagok állásából, belekből és madárcsontokból olvassa ki, hogy alkotmányosságisten mit üzen a földi halandóknak?" - teszi fel a kérdést Kövér László a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számának adott interjújában.

A Házelnök szerint "ha valami, akkor az a Stumpf István által megfogalmazott ötlet tényleg az alkotmányos jogállam és a demokrácia halálát jelentené, ha az Alkotmánybíróság megsemmisíthetné az alkotmány rendelkezéseit is". "Egy demokráciában egyetlen alkotmányozó hatalom létezik: a nép, amely a választásokon mandátumot nyert képviselőin keresztül, a rögzített eljárási szabályok alkalmazásával gyakorolja ezt a jogát" - mondta a lapnak Kövér.

Az Országgyűlés elnöke a Fidesz-székház udvarát a minap elfoglaló tüntetők "kommunista vezető szüleiről" szóló kijelentésével kapcsolatban úgy fogalmaz: "igazságtalan és megalapozatlan volt, amit mondtam, hiszen fogalmam sincs, kik a Fidesz-székház udvarát ideiglenesen megszálló tüntetők felmenői". A házelnök szerint mégis óriási a különbség az egykori fideszesek és a mai tüntetők között.
"Akik ma a 'röghöz kötés' ellen tiltakoznak, átgondolni sem képesek, mi ellen menetelnek, nemhogy olyan morális alapról tennék ezt, mint mi annak idején" - tette hozzá.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
@szaboria1: nem jött rá! Kénytelen volt ezt mondani, miután felmérték, hogy mekkora kárt okozott ezzel a kijelentésével! A vajda mondá: Lacika, finomítsál, vazze, sok a negatív visszajelzés! És ehhez kellet persze a szülők nyílt levele! Ami furcsamód már nem lelhető fenn a neten...Ha valaki mégis megleli, tegye közkinccsé lécci. Leszedték az elvtársak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Végre rájött magától,hogy hazudott! Ez már ennél az egy embernél a fejlődés jele.
Nauta
Kövér újabb kapitális hazugsága!: ..."rögzített eljárási szabályok alkalmazása..." Na ja! Naponta változtatott, /akár visszamenőlegesen is/ szabályok,törvények mentén igaz, Kövér úr? Jó lenne egyszer már igazat beszélni nem?De ez sehogyan se akar menni ugye!
Nauta
@szaboria1: Bélsározták alulról.Így pontosabb!
janossyk
És Ő a magyar országyülés elnöke!!
Nauta
@nyanya001: Nem kell ahhoz már "egy-két beszólás",Ha meg sem mukkannak is símán el lesznek kergetve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.