A várakozásoknak megfelelően a Matolcsy vezette jegybank is további 0,25 százalékponttal a történelmi mélypontjára, vagyis 5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot. Az alapkamat határozza meg, hogy a bankok mekkora hozammal tarthatják a pénzüket az MNB-ben, tehát a teljes gazdaságra hatással van. Mi is azonnal érzékelhetjük ezt a betétek hozamain és a hitelek kamatain, de ne emiatt váltsunk most eurót....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Az alacsony kamat akkor tud segíteni a gazdaságnak, ha minden más tényező is rendben van a piacon. Például van fizetőképes kereslet, stabil jogi háttér és minden, amivel egy vállalkozó tudja, hogy nem hiába öli bele pénzét a termelésbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
@Nyuszicsibe: Vagyis azzal, hogy a Matolcsy vezette jegybank 5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot ki lehet törölni nem?
zipper
Éles Elméjű megaszonta, hogy " Magyarország jobban teljesít" akkor miért kell ilyen züllesztő, hangulatromboló cikket megjelentetni Tündérország lehetőségeiről ?
kukac50
Az üzemanyagár emelése miatt emelkedik minden.
soljanka
1999 vége felé volt utoljára, hoigy a fizetésem huszadikára elfogyott. Pár hónapig még próbálkoztam, aztán mentem külföldre. 2002 végén visszajöttem.
Az idén eddig mindhárom hónapban szintén kb. huszadikáig elég a hatalmas fizum.
Úgyhogy menni kell megint. De többet nem fogok visszajönni. Én sem.
SLAakku
Nyomorországnak van 14 milliárdja, hogy átépitse a Kossuth teret. De minek vagy kinek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.