Retro plakát hamburger helyett gigaszendviccsel kínálja az amerikai romlottság szimbólumát, a Coca Colát. Na de mi bújkál a salátalevelek között hamburgerhús helyett? És mi ez a háziszőttes a modellcsajon? A kép alá írt kommentekből sokat megtudunk arról, mit gondolnak a mai fiatalabbak a kádári Magyarországról, illetve hogyan emlékeznek vissza az idősebbek arra a korra, amikor a Coca Cola akkora kincsnek számított, hogy az emberek azt adták a fiatal pároknak nászajándékba.

Forrás: maria.postr.hu
Feltöltő: No_Fidesz_No_Problem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Kádár alatt nem ettem,mert Kádár nem helyezte magát az emberek fölé,de a szocializmus építése idején volt lakásunk,autónk,nyaralónk és disznót is vágtunk!Volt az országnak mezőgazdasága,állattenyésztése és gépipara,kohászata!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nakimaga
Kádár alatt nem ettem,mert Kádár nem helyezte magát az emberek fölé,de a szocializmus építése idején volt lakásunk,autónk,nyaralónk és disznót is vágtunk!Volt az országnak mezőgazdasága,állattenyésztése és gépipara,kohászata!
gabrella
Igen, házit, mert mindenhol volt sertés, amit levágtak saját maguknak, magunknak.
bundi
valahogy a hölgy életrajzában nem leltem erre a fura kanyarra:
ganymedes.lib.unideb.hu:8080/dea/bitstream/2437/119443/6/coca.jpg
a jelek szerint mégsem volt neki olyan rossz a szocik "alatt"
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=187425
Bereczné Torma Valéria
Nem kérdés,sokkal több mindent ettünk , mint most nem,volt gyümölcs otthon állandóan,kárácsonyra pulyka,nem csak coca colát de még sztár narancsot + stb.Pedig mi igen nagycsalád voltunk.Azt kell mondanom hogy mi sokkal jobban tudtuk mi a jó,az én szüleim mindig megvettek mindent nekünk,mi soha nemnélkülőztünk.Pedig csak egyszerű munkások voltak,és még a pártnak sem voltunk elkötelezve,csak éltük a magunk élettét.
szaboria1
Akkor még igazi házias ízekkel készült sonkákat árultak csak a 80-as években kezdték el a gyors pácolású készítményeket árulni.
tűzróka0919
Méghozzá nem is keveset :) . Azt írja egyik kommentelő, hogy akkor még nem volt zsemle . Nagyot téved .
gabrella
@tűzróka0919: Még tejes kifli is 40 fillér volt darabja.
dr. prédikátor
Igen, ettem ,minden nap! Sőt saját készítésű szalámit és kolbászt is!!!Lóhús nélkül!!!
tűzróka0919
@gabrella: Igen bizony :) Volt a városomban 1 péktanoda , ott olyan finom sóskiflit,zsemlét,cipót, kenyeret sütöttek, hogy "pucin" megzabálta az ember .
gabrella
@tűzróka0919: Még igazi lisztből volt sütve, nem adalékanyagokból.
tűzróka0919
@dr. prédikátor: Azt hiszik ezek a mostani 20-30 évesek , hogy a Kádári éra alatt nem volt hús a kezünkben . Szerintük az olcsó parizeren kívül mást nem ettünk . Legfeljebb legeltünk ha nagyon éhesek voltunk :) Hát nagyot tévednek ! Nem tudom ki, hogy emlékszik a jó disznótorra ? Na az volt az igazi dínom-dánom :).
lópicigáspár
Nemcsak sonkát, de kolbászt, hurkát, meg minden disznóságot! Most meg csak disznóság van!
tűzróka0919
@gabrella: Meg a pékmester meg követelte a minőséget . Nekem a nagymamám még sütött kenyeret . Búbos kemencében ! Mindíg csinált 1 kis cipót és azt házi zsírral megkentük , sót rá és zaba :) . Érdekes egy hét után is ehető volt a házikenyér .
gabrella
@tűzróka0919: Az én nagymamám is nagyon jó kenyeret sütött és ugyanígy kiscipó is volt.
Hűtő nem lévén a tanyán az oldalast megsütötték és zsírban rakták el.
Annak a felmelegített zsírja jobb volt mint a mostani margarinok.
lópicigáspár
@tűzróka0919: A kenyeret, kalácsot a mai napig magamnak sütöm, mondjuk a kemencét ebben a csodás időben még nem üzemeltem be.
tűzróka0919
@gabrella: Meg a kolbászt, tepertőt is zsírba tettük . Tavasszal mikor kivettük belőle olyan finomra meg érett a zsírban , hogy azt nem lehet csak úgy leírni . Azt kóstolni kellett .
gabrella
@tűzróka0919: Na ezeket nem is ismerik a mai fiatalok, a gyerekem még nem evett zsíroskenyeret. Mi meg csak azon nőttünk fel és nem voltunk kövérek és betegek.
tűzróka0919
@lópicigáspár: Komolyan ? Hű azok az illatok ! Amíg él az ember el nem felejti az biztos . Máig emlékszem rá ahogy mama kivette a kemencéből gyorsan nedves ruhával áttörölte és mehetett a kamrába . Azt monda azért kell áttörölni mert így puha marad .
darwin
@tűzróka0919: Hol éltek ezek a kommentelők?Egy 2000 fős kis faluban laktam 1966-tól.
A zsemle 40 fillér volt,a ropogós friss tejes kiflivel együtt.A téliszaláminak 40 ft volt kilója.Olyan szendvicseket csinált anyu a bátyámnak,hogy majd eltört a keze.Nem voltunk gazdagok,de a szomszédunk sem volt se szegényebb,se gazdagabb.
lópicigáspár
@tűzróka0919: Bizony-bizony! A nagymamád jól tudta, ámbár nálunk egy vekni nem romlik meg, max 3 nap, de lehet sokat mondtam! :-)
Pilóta
... én? Kádár alatt soha! Bár, mindig felettem állt!:-)
gabrella
Nem szállították a búzát,lisztet többezer kilométerekre és cserébe idegent hozni, hanem a környező földekről vitték a közeli malomba és tudtuk az eredetét is.
Azt mondják a mézet is úgy jó enni,hogy a környékről gyűjtsék a méhek.
Nem hoztak idegen országokból,idegen betegségeket amit a szervezetünk nem tud leküzdeni már.
lópicigáspár
@gabrella: Meg nem fordult a fejemben, hogy az akácméz nem a szomszéd erdőből való, nem beszélve a lisztről, hisz a lakóhelyemen ott üzemel a malom ( a mai napig is) és oda bizony a környező földekről hozták a termést!
dr. prédikátor
@tűzróka0919: Igen! Azok a családi disznóvágások, összejöttek a rokonok és közösen vágtuk a disznyót!Este pedig a disznyótor.Micsoda békebeli idők!!Én magam neveltem és vágtam a disznyókat ,volt hogy évente tiz, tizenkettőt is levágtam.De sokat ki is mértem belőle, vitték mint a cukrot! De ma már csak a nosztalgia maradt!!!
dr. prédikátor
@lópicigáspár: A böllérpálinka, a disznyó egészségére ittuk! mielőtt leböktem a disznyót!!
tűzróka0919
@gabrella: Én még ma is megeszem a zsíros kenyeret . Új hagymával nagyon finom . Na igen és mégsem volt annyi koleszterin beteg .
mariaberta
Képzeld igen, sőt, még a szegényebbje is, nem úgy, mint most!
levarosbukta
Mi hatan voltunk gyerekek de bizony nekünk is volt húsvétkor igazi parasztsonkánk, nem is kevés. Bár megjegyzem soha nem értettem mi a fenét lehet szeretni az agyonfüstölt, sózott, félóránkeresztülkellrágni sonkán. Máig utálom is.
tűzróka0919
@dr. prédikátor: Na a nosztalgiával nem lakunk jól :) . Sajnos ma már a falun is korlátozzák a jószágtartást . Azt meghiszem a jó disznyótoros :) estére kész volt az orjaleves, sűlt kolbász, húrka , töltöttkáposzta , jó itóka . Az öregek ettek ittak mi meg kölykök játszhattunk amíg jólesett . Nem kellett korán lefeküdni .
Mobil123
@darwin: Hú de ismerős az Anyud szendvicse:-)))
A szüleim is minden évben két nagy böhöm disznót vágtak:-) (csodás gyerekkor!!)
Ott volt a rokonság, és ez így ment egész télen át szinte, mire mindenki levágta a saját nevelésű cocáit a család együtt volt:-)))
tűzróka0919
@darwin: Ott olvastam a cikk végén . Van aki azt írta, hogy a 80-s évekig nem ismertük a zsemlét . A marhája :) !
tenger49
...tessék elképzelni ettünk sonkát a Kádár korszakban is,sőt sok minden mást is megengedhetett magának a "kisember" is!!!Ez akkor is így volt,ha a sok fityeszes szeretné azt a látszatot kelteni,hogy abban az időben nem volt semmi kishazánkban
csak a rossz.
honeykiss
Hát Kádár alatt enni nehéz lett volna,mivel nem volt ő sem egy soványság...a kérdés hülyén van megfogalmazva és nevetséges, miért ne ettünk volna, jobb volt mint a sok mostani sz...r...gondolom aki 80-ban nem ismerte a zsemlét az valahol a sztyeppén élhetett, de nem hazánkan...sok kommentelő a cikkben azt sem tudja miről beszél,csak mondja a hülyeségeket...
varirmag
Mária,Mária ...! miket tudsz te kérdezni ...???,
Ettünk sonkát, nem is akármilyet !!! Nem gyorspácolt szir-szart !! Ettünk fínom házi kolbászt,hurkát,töpörtyüt. !
Akkor még a falusi emberek tartottak disznókat. Micsoda disznótorok voltak !!!
A mai fiatalok el sem tudják képzelni azokat az ízeket !!

""amikor a Coca Cola akkora kincsnek számított, hogy az emberek azt adták a fiatal pároknak nászajándékba. ""

Ez mekkora baromság !!! Soha nem számított akkora "kincsnek"" !!!
Örömmel ittuk a VALÓDI málnaszörpöt. Na ,soka azt sem ismerik ma már !
kedwes
@gabrella: Eléggé érdekes, hogy akkor a kifli, (vajas, vizes) zsemle, (vizes, császár) stanglik, pacsni (emlékszik még rá valaki?) mind-mind egy árban volt, 40 fillér!
Miért van a mai árakban ekkora szórás?
orogordog
Cikk író!
Mióta kapható coca cola Magyarországon?
Sonka miért ne lett volna?
szaboria1
Bizony voltak az úgy nevezett Imbisz büfék finom szendvicsek voltak. A múlt héten utaztam Pestre haza felé volt időm a pu-n körbenézni olyan gusztustalan szendvicsek vannak potom 480.-ft. meg a pizza szeletek 400.-ft. Fornetti készítményeknek kilóját meg 1990.-ft. Ezt hívom én jogtalan haszon szerzésnek. Itthon nálunk ugyan az 1290.-ft/kg. Ja és tudjátok kik üzemeltetik a pu. büféket. A Lázár fivérek.
werda
Igen,ettem sonkát!!Sőt más finomságot is,úgynevezett Delicates boltok üzemeltek ahol ehettünk:töltött káposztát,toroskáposztát,vese-velőt,pacalt,sült kolbászt,hurkát...valamit biztos kihagytam!Ezért is fordul meg a fejemben egyre többször:az úgynevezett átkosban,jobban éltünk??
werda
"kedwes"-nek! Igen,a pacsni mindennapos volt,a suliba menet az volt az első.Manapság is próbálkoznak vele,...DE,nem az igazi.Valami hiányzik!!
maria.postr.hu
@varirmag: "Soha nem számított akkora "kincsnek"

Burget Lajos Retró szótárában olvastam :)
lajospapa
Egy kis történet mellyel érzékeltetném az idők változását, szűrjön le belőle mindenki amit akar: Egy 45-50 éves betanított segédmunkást elküldtem akit kb. fél éve vettünk fel. Az ok az volt, hogy nem tudott immár hetekig kijózanodni, és kimerített minden utolsó figyelmeztetést. a munkakönyv átvételekor így kommentálta a dolgot: Nincs baj főnök, száz évig már biztos nem élek és száznál több munkahely van. A munkakönyve ekkor három kötetes volt. Másnap találkoztam vele egy másik helyen. Akkor sem volt józan.
gabrella
@tűzróka0919: Még az is jó volt az egészben,hogy télen havonta legalább két helyre meghívtuk egymást,szomszéd,rokon és így mindig ettünk frissen vágott húsból készült ételeket.
Nem a ki tudja mikori "friss" húsokat mint most.
tűzróka0919
@gabrella: Meg a jó szomszédoknak másnap mi kölykök hordtuk szét a kóstolót . Mikor ők vágtak viszonozták . Emlékszem anyámék hogyan szortírozták kinek mennyit meg mit tegyenek oda .
miazavalami
Mire végig olvaslak benneteket éhen halok! :-)))
gabrella
@nehogymá: Egyszóval,jobban éltünk és jobbakat ettünk mint manapság!
A gyerekem huszonéves de még emlékszik a korai kelésre, mikor disznóvágáskor a mamánál aludtunk és mi is korán keltünk.
szepwilly
@gabrella: mar eheslettem,a ket forintos szaftos kolbacs a forro pacsni,na meg a bambi az a finom katrany fröcs!
tűzróka0919
@miazavalami: Egyél műzlit szójababbal :))
szepwilly
@szaboria1: az a hülye aki ezeket a szarokat megveszi es meg meg is eszi!
gabrella
@szepwilly: Ezeket a szupergyors civilizáció mind tönkretette. Nem is ismertük akkor az allergiát,parlagfű és egyebet, mert tartósítószerek nélkül éltünk.
nehogymá
@gabrella: eredetileg városi vagyok.3 dolog "viselt "meg gyerekként az,hogy nincs mikulás,az indiánok nem indiában élnek,meghogy mibe töltik a kolbászt.az elsö disznóvágáson amin voltam mosták kaparták a belet.nem birtam enni belöle,de mivel imádom ezért a nyers tölteléket ettem.sikeresen kiütöttem magam.még mindig érzem.azóta vágunk disznót magunk is ,de a belet azt veszem.
miazavalami
@tűzróka0919: jaj istenem! Meg akarsz mérgezni! :-) Fasírtot eszem , füstölt kolbásszal a közepén... , savanyú uborka. Desszert almás rétes. Mind én sütöttem főztem. :-)
gabrella
@nehogymá: Pedig az is lehetne bio. Ha már úgy is vágtok disznót. Nálunk a nagymamám tudta és csinálta. Ő már meghalt de disznóvágás nálunk már nincs sajnos.
tűzróka0919
@miazavalami: Jó paraszt gyereknek való eleség :) Tán kapálni indulsz ? :D
miazavalami
@tűzróka0919: Majd fogok , ha lesz mit! Sose szégyelltem , hogy paraszt vagyok. Nekünk a föld természetes. Meg kell művelni, be kell vetni... :-)
kamazuka
Hogyne, rengeteg háznál volt sonka de mára már csak néhány helyen van ilyen a falvakban mert a megélhetési bűnözést támogató unortodox törvénykezés egy ragadós kezü nemzedéket fajzott!
tűzróka0919
@miazavalami: Pffújj én úúúútááálok kapálni . Rotizok :))
marlin
Ettek-e Kádár alatt sonkát?
Ettek!! És sonkát!! És finomat, nem olyan szart, amit most árulnak!!

@gabrella: Már mi sem vágunk, de decemberbe veszek a hentestől két bőrös combot és sonkát "csinálok" (formázom, sózom, füstölöm,) belőle!! (Holnapután főzöm!!)
gabrella
@marlin: Olyan már velem is megtörtént,hogy kolbászt gyúrtunk,megtöltöttük és elvittük megfüstöltetni.
Majd házi májast készülök csinálni, a receptem már megvan.De ezt már füstölés nélkül,mert nincs epém.
miazavalami
@gabrella: A füstöléshez nem epe kell hanem füstölő és forgács. :-)
miazavalami
@tűzróka0919: Aha! Nekem piros pettyes van. :-)
vukkocska
Nem túnt fel, hogy a kislány, aki a protékát mutogatja, Mártai Márta, a fidesz politikusa. Ilyet sem csinálhatott akárki, hogy óriás plakátra került.
Látom, egész jól nosztalgiáztatok. Kár, hogy a fiatalok azt sem tudják, miről beszélünk.
tűzróka0919
@vukkocska: Mert elferdítik a hatalmon levők a múltat . Ezért nem tudják az igazságot a fiatalok .
dodo571031
@gabrella: Mikor gyerek voltam még kisem világosodott már égett a szalmakazal amibe be volt csomagolva a disznó mert avval pörkölték.Később már divatba jött a kézi tekerős pörkölő.
Gyuri Géderről
Jó néhány idős fideszes is azzal dicsekszik, milyen jó volt neki a Kádár rendszer alatt. Tudom, hogy igazat mond, mert mások is ugyan ezt állítják, hiszen ismerik egymást.
Amikor rákérdezek, miért komcsizik, mikor most csak panaszkodik, nem tud válaszolni.
tűzróka0919
@Horizont: De miért van ez a nagy butaság ? Mert a fidesz csak a rákosi rendszert és '56 eseményeit emeli ki az elmúlt szocialista rendszerből . Na meg a kommunizmus bűneit súlykolja a mai fiatalokba . Azt elfelejti megemlíteni, hogy nálunk a '70-s évektől úgynevezett "puhakommunizmus" volt . Hosszú haj , hippy divat :)) .
tűzróka0919
@Horizont: Aszó igazi értelmében sem más értelemben nem volt nálunk kommunizmus ebben igazad van . Viszont nagyon sokan így hívták az elnéző Kádári politikát . A vidám barakkon belűl mi voltunk a keletnek a nyugat . Na de nagyon eltértem a sonkától :) .
pattantyus rozsa
Bizony hogy ettünk ,minden évben vágtunk disznót.Nagyszüleim és a szüleim sokszor keltek 4-órakor etetni.Volt dolog az állatokkal.A délutáni teendőkből mi is kivettük a részünket.Nem csavarogtunk szívesen mentünk a kertbe dolgozni,kérés nélkül is.Anyám hajnalba kenyeret dagasztott utána mi vittük a .pékhez.Iskola után mentünk érte ,A finom kenyér illata és maga az élmény máig megmaradt.Jó volt gyereknek lenni mindenért megdolgoztunk de a mai napig megbecsülünk mindent.
irén48
@gabrella: Akár tetcik egy két embernek akoris job volt az a rendszer fegyaszto ládám teli volt husal most ki van kapcsolva még eladni sem lehet kookakolárol meg anyit utálom.
irén48
@miazavalami: De a pereszt nem szarik a városi nép éhezik egy városi lakos .
irén48
@Horizont: Sajnos ez igy van be csapják a fiatalokat.
irén48
@pattantyus rozsa: De jovolt akor a kenyér a gyümölcsröl nem is beszélve anak még volt ize is a paradicsom ojan rosz most hogy nem is nagyon veszek.
szaboria1
Megdöbbenve halottam a tv-ben, hogy az élelmiszer kommandó olyan márkásnak nevezett 2500.-ft-os sonkát romlottnak találtak. Békebeli sonka néven.
kukac50
Persze,hogy ettünk. Holnap is eszünk.
Békebeli saját házi sonkát.
Bástya Elvtárs
Áááááááááááááá! Nem! Csak Tamáska Mari kolbászt!

:-)
bosszants
@Bástya Elvtárs: Beírásod alapján te loptad ki az urnáját a sírból, hogy holtában is meggyalázhasd!
SLAakku
@marlin: Ettek!! És sonkát!! És finomat, nem olyan szart, amit most árulnak!! ...bizony bizony!!!
QQCSI
@SLAakku: És a "Parizer" finom volt, a lecsókolbász húsból készült, a virsliben sem volt szója és E 657394.., a kenyér, a kifli, a zsömle lisztből és nem térfogatnövelőből állt leginkább, a tejnek tej íze volt...és, ha nem is napi rendszerességgel, de ettünk téliszalámit,
marhahúsból főztük a gulyást, a csirkék füvet és kukoricát ettek...
dr. prédikátor
Kiváncsi lennék egynémely fiatal véleményére, ha most elvénnék őket egy igazi vidéki disznóvágásra. Nem olyan megrendezettre gondolok hanem igazi falusi hangulatra ahol az emberek jól érzik magukat. Összejön a rokonság közösen csinálnak mindent , megy a vicc ,az ugratás és a munka.! Vajon mi lenne róla a véleményük??? tetszene e nekik???
SLAakku
@dr. prédikátor: Nem. Csak a McDonald's. Már a szüleik sem tudják mi a jó. Eltüntek azok az izek és a sok müanyag miatt nem is jönnek vissza. Az otthoni disznótoros talán még az igazi ha nem táppal tömik tele a disznót.
dr. prédikátor
@SLAakku: A McDonald's milyen fajta disznó??? DDDD:)))
Feraj49
A politikai állítás szerint talán még még sertést sem ismertük a gengszterváltás előtt. Sőt még a banánt,a narancsot,fügét sem ! Ekkora baromságot !

A 23 év alatt viszont "kitermelődött" egy "disznókonda " !
jancsik68
Kádár alatt minden normális magyar ember ehettett sonkát,kolbászt,ami ebben az országban megtermelődött,nem mint most,amikor valami jobb kajáért husvétkor a Baján kell sorban állni.Vezirünk jóvoltából visszajött A Róbert-bácsi konyhája.Hajrá Magyarország,tovább az orbáni-uton.Ja KÁDÁR alatt a sonka sonka volt.a kolbász kolbász,nem mint most,amikor nem tudni mi miből készül,de nem abból ,amiből kellene!Hurrá magyarok ezt a sok szart megérdemlitek,ti akartátok.Bizatok benne ,még lesz ennél szarabb is!!Ezt biztositja s asok seggnyaló mély magyar!!!
SLAakku
@Feraj49: Bizonyithatóan sok banánt, narancsot,mandarint, fügét fogyasztottunk és minden magyar ember ehettett sonkát, kolbászt (volt ahol abból volt a kerités), téliszalámit is mert meg tudta fizetni. Most meg a burgonyát de az alapvető élelmiszereket sem tudja megfizetni a lakosság 70%-a pedig van vilagutlevele is. Akinek meg nincs egy darab földecskéje sem az még rosszabb helyzetben van. Akkor a nagy többségnek hétvégi telke volt és -nem lopták el a termést sem mint most miért is?- ott kertészkedhetett.
kecskes laszlo
Kedves cikk író!
Nem tudom hol nevelkedtél, szocializálódtál,ha igy érted amit mondok,de képzeld el a Kádár korszakban is ettünk.Igaz,hogy mindent a maga idejében és azt amit megtermelt az ország. Ma először megvárjuk,hogy az unióból mi csurran-cseppen,mert munkahely már csak az országházban van és mivel nincs munkahely az emberek fizetés helyett "szociális"+ munkabért kapnak amiből sonkára sok embernek nem telik. Tehát inkább volt régebben sonkára pénz,mint manapság. Hát ennyi a különbség. Még a képviselői jövedelmekről annyit, hogy amit Ők kapnak havonta abból 20-30 ember éldegélne.
SLAakku
@kecskes laszlo: "...20-30 ember éldegélne..." sztem meg több is.
jancsik68
@szaboria1: KOMMANDÓ által elkobzott ellenörizetlen sonkát,tojást egyéb kaját a HUSVÉTI AJÁNDÉKKÉNT kiosztotta a FIDESZ aláirás elenében,azaz KUBATOV lista tovább fejlesztése érdekében.Ha az romlott volt,hogy merték ezt megtenni a rászoruló idősekkel.Pusztuljon az örege /A FÉRGESE/.Ez egy Krisztusnak tetsző,keresztényi magatartás???
SLAakku
@jancsik68: "Kádár alatt minden normális magyar ember ehettett sonkát,kolbászt,ami ebben az országban megtermelődött,nem mint most,amikor valami jobb kajáért husvétkor a Baján kell sorban állni." irod előbb. Hát igen.

Most még a burgonyát de az alapvető élelmiszereket sem tudja megfizetni a lakosság 70%-a de van világutlevele. Igaz azt nem lehet megenni.
varrólány
Mit mondjak az még sonka volt nem ilyen nem is tudom minek nevezzem.
De az ára a mainak meg sok
szaboria1
@jancsik68: Milyen érdekes most nem közöltek képeket a Húsvéti sorbaállásról az M1-en.
jotta
Kapott itt valaki Coca Colát nászajándékba?
full
Igen.Finomat,és paraszt sonkát ,és paraszt kolbászt.Vissza sírom azt az időt.Volt nyugalom,Béke,Szeretet,Biztonság,tudtunk építkezni,mellette üdülni az egész családdal,és volt biztos kiszámítható munkahely...tovább is van mondjam még!!!
SLAakku
"Az élelmiszerek íze már nem arra utal, hogy a termék természetes összetevőkből és hagyományos módon készül, hanem már csupán szintetikus úton előállított esztétikai jel. Az élelmiszeriparban lassan már semmi nem az, aminek látszik. A minapi lóhúsbotrány nyomán kiderült, hogy elhullott lovak húsából készült kolbászt nemzeti színű címkével ékesített parasztkolbászként adták el- Egy húsipari szakember elárulta, amit régóta sejtettünk. A lóhús mellett szerinte Nyugatról ideszállított állati szemetet is beledolgoznak a magyar húskészítményekbe, például disznómirigyet. Hozzátette, azért fűszerezik túl a húskészítményeket, ne derüljön ki, hogy húsipari melléktermékeket tartalmaznak. Ő például ezért is undorodik a töltelékáruktól. - Valakinek most már el kell mondani az igazat - jegyezte meg."

"Paul McCartney -megteheti- soha nem lakik olyan szállodában, amelynek bármelyik porcikáját állati eredetűnek tartja, miként étlapon sem tűr meg húsételeket. Mintha látta volna, miből készül a parizer, mivel etetik a sertéseket, s tudná, miért zuhanyoztatják a kolbászt és sejtené, hogyan verik át az élelmiszerek a szervezetünket. Nekünk pedig itt a lósajt és az embriószövetes üdítőital."

www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=81538

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.