Képzeld el azt a szituációt, hogy csönget a postás és meghozza a családod tagjai után fejenként járó 8000 forint vásárlási utalványt, amit az állam biztosít minden állampolgára számára! (A gyengébbek kedvéért ez az összeg hasraütésre jött ki. Lehet több vagy kevesebb is.)

Feltöltő: gonoszka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

latorkuvasz
ennek csak akkor van értelme, ha az állam része kisebb(az egész lebonyolításának költségeivel), mint a terméken lévő, az állam részére befolyó adóteher, hiszen másképp kidobott pénz(az államkassza szempontjából)
hasraütésre: 10 000ft-os termékre kapunk 1000-1500ft ajándékot, nem jelentős összeg, a pénzt elköltöttem, jövőhéten megint nem vásárolok.

nem?
gonoszka
Szerintem itt nem az a lényeg, hogy ezen az ügyön is közvetve nyerjen az államkassza, hanem hogy mozgásba hozza a gazdaságot.

Bizonyos értelemben olyan ez is, hogy az USA-ban azt szeretnék ha a bankok hiteleznének végre egymásnak. És felmerültek az állami kezességvállalások.

De a bankokat sem azért privatizálták részben, mert az mekkora üzlet, hanem hogy maradjon/újra legyen ott pénz és a kisemberek bizalma is visszaálljon feléjük.
(Pl. állami kezesség a bankbetétekre.)
latorkuvasz
épp ezt mondom, lendületbe jönne a gazdaság, de csak egy pillanatra
a vásárlóerővel van/lesz a baj: munkanélküliség
ha nagy a munkanélküliség, nem elég a számokat tologatni, meg tőzsdézni, ugyanis nem lesz miből.
de ez csak elmélkedés, talán lenne valami haszna, de én nem hiszem.
Zwei
igazad van latorkuvasz!

- ez csak átmenetlileg ösztönözné a fogyasztástm egy másodlagos újraelosztás révén ... "tízezres" pillamatnyi élményt jelentene fejenként a fogyasztóknak, míg a termelésösztönző hatása elhanyagolható ... ez a kút gyorsan kiapadna!
- a termelést kell ösztönözni ... abból lehet megélni és profitálni ... azt kell feneketlen forrássá tenni!
- a "számháborúknak" pedig semmi értelme:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.