Több mint százmillió forint állami támogatástól esett el 2010-ben a Jobbik, mert addig vitatkoztak a pénz lehívására jogosult alapítvány nevéről, míg végül kicsúsztak a határidőből, tudta meg az atv.hu a párt életét közelről ismerő két, egymástól független forrástól. A történet azóta sem került nyilvánosságra, mivel a vezetőség joggal tarthat attól, hogy a tetemes bukás felháborodást váltana ki a tagságból. A jogszabályok értelmében a parlamentbe jutott pártok pártalapítványt hozhatnak létre, melyek a választási eredmény függvényében állami támogatásra jogosultak. A Jobbik 2011 februárjában hozta létre a Gyarapodó Magyarországért Alapítványt, ami abban az évben több mint 200 millió forint támogatást kapott. Az összeg jelentőségét mutatja, hogy a pártnak juttatott állami támogatás évente körülbelül félmilliárd forint, vagyis az alapítvány pénze mintegy 40 százalékkal toldja meg a költségvetést.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wadnarancs
Mennyi rohadt sok pénzt szórnak el a rohadék politikusok...
Ilyen hírekből csak az jön le ,hogy az adómat milyen dolgokra költik. Azért fizetek adót ,hogy a rohadt politikusok elvegyék és kb saját cégeikre költsék. Pfuu Ezt a mocskos rendszert...
amaramaistanna
Végre egy jó hír.Ennyivel kevesebb jut nekik "véleményezésre",
wadnarancs
Mennyi rohadt sok pénzt szórnak el a rohadék politikusok...
Ilyen hírekből csak az jön le ,hogy az adómat milyen dolgokra költik. Azért fizetek adót ,hogy a rohadt politikusok elvegyék és kb saját cégeikre költsék. Pfuu Ezt a mocskos rendszert...
leszúrt rittberger
Hát a jobbikosok úgyis irtóznak az EU-s pénzektől, a brüsszeli háttérhatalmaktól meg egyenesen rohamot kapnak, minek kéne nekik a pénzük?

Majd a szent koronán gellert kapó kárpát-medencei napsugárból kiszívják az energiát, ami kell nekik, vagy mit tudomén ráheverednek az Attila-dombra és kívánnak hármat.
sokanvagyunk
@wadnarancs: ...mert itt messze nem a Jobbikról van szó! - eltolták! - de így bukik ki, micsoda pénzek csúsznak ki a pártokhoz általában!
Január
Nagyon szépen elsikálták ezt a dolgot az alapítványnévvel kapcsolatosan, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ennyire tehetetlenek/tájékozatlanok voltak - gondolom hiányzott is az a pénz.
Elgondolkodtatja az embert még az, - párttól függetlenül - hogy, ha ilyen emberek döntenek a sorsukról, az országról akkor semmi jót sem várhatnak...
wadnarancs
@sokanvagyunk: Nem is jobbikot írtam ,hanem az összes politikust aki az adózók pénzén élősködik. Borzalmas érzés fog el amikor eszembe jut ,hogy én termelő munkát végzek és kézzel fogható eredménye lesz a munkámnak vagyis valahová beépítik amit csinálok és nélkülözhetetlen a másik munkájához ,de a keresetem közel sincs a "magyar átlagéhoz" Erre 370+ olyan ember él ebben az országban aki miatt eddig egyetlen percig nem volt az én életem könyebb.
Mindenekelőtt az fáj a legjobban ,hogy ők egyenlőbbek mint mi, dolgozó emberek. Ők építhetnek villákat lopott pénzből és a nav nem is néz a körmére. Én hogyha rosszul számolom ki az adómat akkor máris jön a levél ,hogy lefoglalnak meg további büntetés...
Úgy érzem ,hogy a magyaroknak ez a politizálás nem megy. Talán ennyi pénzért jól működő önzetlenebb politikusok is vállalnák a munkát ebben az országban mégpedig úgy ,hogy az adófizető népnek több pozitív változásban is része lehetne.
Mindig csak azt hallom ,hogy megint romlott a forint mert ez meg az nyilatkozott. Basszus én ugyan olyan keményen dolgozok mint tegnap és azelőtt mégis egyre kevesebbet vásárolhatok. 3000Ft ért már nem lehet fél szatyor ételt sem venni.
Szánalom ami itt folyik ,pártoktól függetlenűl!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.