200 magyar résztvevő utazik hétvégén a 26. lengyelországi Élet Menete emlékprogramra Auschwitzba. A nemzetközi „Élet Menete oktatási program” évtizedek óta az Auschwitz-Birkenau között megtett emléksétával is felidézi a holokauszt elfelejthetetlen borzalmait. A nemzetközi oktatási programon immáron 53 országból több tízezer fiatal vesz részt. A program a történelmi emlékezés mellett az előítélet, a

Forrás: paravanportal.eu
Feltöltő: Paraván Portál
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Hiába, na, valahogy biztosítani kell, hogy jusson még kárpótlás és holo-életjáradék a legfiatalabb túlélők dédunokáinak is. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aborisz
@Dr.luigilongo60: Én
nemzet érzelmü vagyok ! először a politikusokat beiktatás előtt vinném el auschwitzba és a gulágra ! Amúgy a háború ilyen. mindenkinek van sérelme! Nekem is van egy sérelmem! Az Ősömet 1848 szabadság harcban kivégezték ! Nagyából lelkileg túl jutottam rajta! De nem felejtek
Dr.luigilongo60
@aborisz: Én is nemzeti érzelmű vagyok, csak ezt szerintem kár úton-útfélen hangoztatni, mert nem biztos hogy az állandó mantrázással valójában az-e valaki.

Mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy valójában a szájtépésen kívül mit tett le az asztalra a hazájáért úgy konkrétan.
Félre ne értsd, ezzel nem akartalak megbántani.
aborisz
@Dr.luigilongo60: Az ugye nem baj hogy szeretem a hazámat !! 1969-ben születtem nagyon jó gyerek korom volt az átkos rendszerben !!! És semmi közöm az első és a második világháborúhoz!!! Volt a családomnak egy IGNÁC nevezetű ember akit igen kedveltek!! Én csak Ignác bácsinak hivtam !!! Jó ember volt!! Vannak cigány származású barátaim inkább volt osztály társaim!! Mit tettem le az asztalra a hazáért ? Becsületesen élek. a három gyerekemet tisztességben nevelem !!
Dr.luigilongo60
@aborisz: Akkor azt hiszem ugyanarról beszélünk, csak te hangosabban.
QQCSI
@Dr.luigilongo60:" A tuszik és a hutuk tragédiájához ugye semmi közünk, maximum sajnálkozunk rajta de egymást közt náluk ez legalább akkora tragédia, mint ami nálunk történt."

Pontosan ezt kellene már tennünk a holokauszt ügyben is! Le kellene zárni a múltat úgy, hogy
minden ártatlan áldozattal empatikusak vagyunk, legyen egy nap, amely csak az övék, akkor
jelképesen mindenki előtt fejet hajtunk, nincs kárpótlási igény, pozitív diszkrimináció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.