A jogban való jártasság nem mentesít a törvények, az adózási szabályok betartása alól, és nem véd meg azok megsértésének következményeitől - ez bizonyosodott be nemrégiben a NAV szerint abban a peres eljárásban is, amelyet olyan ügyvédek indítottak az adóhatósággal szemben, akik adóhatósági bírságot kaptak, mivel jogi tevékenységük után nem állítottak ki számlát.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Igen, voltak szívesek engem is meglátogatni pár hete, szúrópróbaszerűen... a NAV-os fickó majdnem idegbajt kapott (bár jól leplezte, de lüktetett az ér a halántékán) amiért nem talált semmit, amibe beleköthetne, pedig olyan boldogan szorongatta már előre a jegyzőkönyvet... :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@A Tündik bündije: Nem szép Tőled, hogy nem segíted a NAV-os munkavállalókat,
hisz bizonyára premizáltak, mint a BKV-ellenőrök...:-)
human
@A Tündik bündije: Az sem állhat akkor sorba a jutalomosztásnál. Elkeseredésében hazafele menet azért benézett pár kisboltba egy darab rágóért. Hátha becsúszik azért pár bírság.
A Tündik bündije
@QQCSI: @human: Nem mondom, hogy én még sosem... khmm, hogy én még, izé... sosem ettem kürtös kalácsot... mert ugyebár az állam ne követleje mindig a maga morzsaadagját... meg jól jön időnként az a plusz 1-2 péksütemény... de aki sportot űz belőle, és még nyoma is van, az... az ne menjen a pékségbe :-)
QQCSI
@A Tündik bündije: Én is lógtam már a BKV-n, volt jegyem,
de elfelejtettem lyukasztani, mert évtizedek óta bérletem volt/van,
akkor meg munkanélküliként csak pár darab jegyem volt...
...rögtön el is kapott az ellenőr, és nem érdekelte a jegyem. :(
szöszmösz
Az ügyvédeken kívül kik nem adnak még számlát? Soroljam ? Egyszerűbb ha azt mondom a kötelezettek csak "indokolt esetben adnak.Talán olyan körülményeket kellene teremteni, hogy a tisztességes többségben fel se merüljön, hogy nem ad számlát.
Don Quijote
Amikor anno még taxiztam, egyszer kiszámítottam hogy ha minden jövedelmet bevallok, 100 Ft után marad 16-18 Ft. Hát ugye csak nem tettem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.