Az Európai polgári kezdeményezés előterjesztői a következő 15 EU tagállam polgárai (Ausztria, Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Franciaország,Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország,) A kezdeményezők több különböző kultúrát, nyelvet, társadalmi csoportot valamint politikai és vallási / filozófiai nézetet képviselnek, de az előterjesztett kezdeményezést mind elfogadják, mint egy hosszú távú megoldást. A kezdeményezés célja, hogy minden állampolgárnak alanyi jogon juttasson az állam a tisztes megélhetéshez elegendő alapjövedelmet (ez legalább az átlagbér 60%-a, azaz legkevesebb 84. 000 Ft). Töröljék el a munkabért terhelő adókat és járulékokat, és az adóbevételeket a fogyasztáson, az árukon, a tőkeműveletek, és az extrém nagy vagyonok megadóztatásán keresztül valósítsák meg! Az alapjövedelem célkitűzései, hogy a mai társadalomban: a polgárok életegzisztenciája és a társadalmban való...

Forrás: alapjovedelem.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ezt az ötletet először évekkel ezelőtt hallottam egy költőtől. Akkor képtelenségnek tartottam, de elgondolkodtam rajta. Aztán hasonlót mondott tavaly Lendvai Ildikó, valami olyasmit, hogy minden embernek joga van a megélhetéshez, függetlenül attól, hogy van-e jövedelme. Ilyet eddig csak Kuwaitról és Dubairól hallottam, ahol megvan ehhez az ország hatalmas kincse, az olaj.

De vegyük azt, hogy az emberiség a Földön, azon belül az országok, egy szövetségben élnek egymással. Arra szövetkeztek, deklaráltan, vagy tudat alatt, hogy közösen viselik a sikereket és a gondokat. Segítik egymást (nem hagynak senkit az út szélén, ahogy ezt kiváló vezetőnk mondta volt, bár, mint jelezte, arra figyeljünk, mit tesz, és ne arra, amit mond - hogy ez két homlokegyenest ellenkező dolog, azt számtalanszor bizonyította is).

Tehát ha valóban szertjük embertársunkat, ha valóban szánakozunk a szenvedőkön és azokon akiket elpusztítanak, akkor ezzel tehetnénk is valamit azokért, akik mint honfitársaink, vagy mint embertársaink, hozzánk tartoznak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
@Hellcat: Hova folyik el a befizetett adó? A Kossuth térre? Meg a minisztériumok butoraira? Meg a 386 magyar +a sleppjük és a 27 Eu képviselő + a sleppjük extra javadalmazására +lakhatási támogatás(115 950 forint)+üzemanyag költség(160 ezer forint/hó) +választókerületi pótlék (havi 672 ezer forint) +új laptopok +ruhapénz, mosási vasalási költséggel stb. akik az emberek érdekein kivűl mindenre gondosan figyelnek? Több költségtérítést markoltak fel a képviselők már ebben a parlamenti ciklusban, mint az azt megelőző négy évben! (Hörcsik Richárd /26,8 millió forint/, Apáti István), + a parlament biztosít nekik szállást és irodát is. Vagy a katasztrófavédelemre?
SLAakku
Járjon bizony ha már munkát kenyeret nem tudnak biztositani!
SLAakku
Teremtsenek munkahelyeket! 1989-től nem volt rá idő vagy ész egyik kormánynak sem? Akkor miért tartjuk a sok több diplomás főokost a parlamentben meg a minisztériumokban? A kádári időkben majd minden ember (cigány nem cigány) dolgozott. Kinek a bűne, hogy most nem? Akiknek a bűne, azok teremtsenek munkahelyeket!

Minden állampolgárnak alanyi jogon juttasson az állam a tisztes megélhetéshez elegendő alapjövedelmet (ez legalább az átlagbér 60%-a, azaz legkevesebb 84.000 Ft).
SLAakku
"Mi a helyzet pl. Görögországban, ahol nem oly régen kirakatokat törtek a népek a megszorító intézkedések miatt?

A görög átlagkereset 1450 euró (420 500 Ft), a nyugdíj 1200 euró (348 000 Ft).

Magyarországon, ahol „békemenetre” vonulnak a népek a Gonosz Sátáni Európa, valamint az Idegenszívű Ördögi Ellenség ellen, az átlagkereset bruttó 206 400 Ft (nettó 140 100 Ft), az átlagnyugdíj pedig 88 ezer Ft.

Miért nem ez ellen tüntetünk? Nem amiatt kéne szót emelni, hogy a magyar átlagkereset a felét sem éri el európai átlagnak (annak csupán 48 százaléka), viszont az élelmiszerek árai kirívóan magasak, az üzemanyag, az ivóvíz és az elektromos áram tekintetében pedig Magyarország az egyik legdrágább hely a kontinensen?

Miért nem mondjuk ki, hogy totál hamis konszenzusra épül a hazai rendszer, amelyben növekedésről, munkahelyteremtésről, szociális érzékenységről, középosztályról, GDP-ről és hasonló baromságokról pofázik minden döntéshozó, miközben a bérek és árak viszonyán senki, de senki nem akar változtatni?

A magyar politika forgószínpadán a szereplők rendre eljátsszák, hogy ez így tulajdonképpen rendben van. Az állami szférában a csúcsvezetői fizetések csillagászatiak, ezt mindenki tudja, de hát ez a vezetői réteg a fő kiszolgálója az aktuális hatalomnak. Mindegyik kormány a magyar kisvállalkozók megsegítéséről papol, és mindegyik – jelenlegit is beleértve – évente százmilliárdokat fizet közvetlen állami támogatásként a multiknak, hogy azok olyan munkahelyeket teremtsenek, amiket szégyellnének a saját hazájukban. Az egészt tohonya, méregdrága, diszfunkcionális, ráadásul velejéig hazug és korrupt rendszert kéne lebontania annak, aki az igazsággal akarna szembenézni.

Talán nem a Rettenetes Külső Ellenségről szóló dumákat kéne bevenni, hanem a várat. Elkezdhetnének politizálni a tehetséges fiatalok, aktívabban kicsit. Jöhetne már egy rendszerváltó réteg, amelyik elég okos és becsületes ahhoz, hogy ezt az elitet elzavarja a fenébe, persze abszolút...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.