A Parlament TV Beszélgetés Plusz műsorában a volt vidékfejlesztési államtitkár őszintén mutat rá a kellemetlen tényekre: a kormány politikáját a háttérből a tőkés társaságok irányítják, amely félresiklott irány, ha teljesülne, akkor katasztrofális helyzetbe hozná nemcsak a mezőgazdaságot és a vidéki társadalmat, de a városban lakókat is: tehát a tét nem kevesebb - az egész ország élelmiszer biztonságáról és önellátásáról van szó! Ángyán József figyelmeztet, hogy ha nem módosul a jelenlegi földtörvény iránya, akkor a kormány két úton is lehetőséget fog adni ezeknek a tőkés társaságoknak a végtelen birtokméretre - nem vicc, valóban, törvényileg levezethető módon elmondja! Ez pedig, a világos kifejezésével élve, a spekuláns tőke általi szabad országrabláshoz vezet!

Forrás: greenr.blog.hu
Feltöltő: Powerforce
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Powerforce
Én szerintem ez a hazaárulás, még hozzá magas fokon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SLAakku
Az atlatszo.hu riportjai a felcsúti Orbán-uradalom növekedésére, a kajászói gazdák földfoglalására és az Ángyán József által kiborított Fejér-megyei bilire is fényt deritenek. A helyi gazdák földhöz jutása elengedhetetlen szükséglete az élelmiszer-szuverenitás növekedésének és a vidéki családok túlélésének. Ezzel szemben az EU csatlakozás után is növekedett a nagybirtokosok tulajdona a vidéken, a közeljövőben elfogadásra váró új földtörvény, valamint az illegális zsebszerződések gyakorlata szintén a nagybirtokosok, mezőgazdasági oligarchák kezére játsszák a földeket.

Alcsútdoboz-Göböljárás lakóit nem kérdezte meg terveiről Mészáros Lőrinc (egykori gázszerelő), Felcsút polgármestere, aki tavaly vetette meg lábát József főherceg egykori majorjának központjában. Az önfenntartó életmódra berendezkedett családok körül azóta elfogyott az eddig megélhetést adó föld.

A helyi közösségek birtokában kell lennie a földeknek, hogy az fenntartható és önellátó gazdálkodást biztosíthasson. A politikai kapcsolatokkal rendelkező jelentkezők helyett helyi gazdákat kell előnyben részesíteni, a kiírt pályázatok részleteit hozzák nyilvánosságra és a földtörvényt is a nagybirtokok hátrányára módosítsák.

Külföldiek (akik a nyugatihoz képest sokkal olcsóbb akarnak földet vásárolni) földszerzésére 2014 után sem legyen lehetőség!

Csányi Sándor az egyik legnagyobb magyar földesur pár éve Zambiában próbált egy 18000 hektáros területet megszerezni. Jelenleg Romániában tárgyal földszerzéséről. Már egyszerüen nem tudja a pénzét hova tenni!
Bástya Elvtárs
Már van aki többre vitte 20 év alatt, mint a Széchenyi + Wesselényi + Károlyi családok együtt 200 év alatt!!!
SLAakku
Csányi Sándor az egyik legnagyobb magyar földesur pár éve Zambiában próbált egy 18000 hektáros területet megszerezni. Jelenleg Romániában tárgyal földszerzéséről. Már egyszerüen nem tudja a pénzét hova tenni!
SLAakku
@gabrella: Illetve az OTP egy aranybánya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.