A külföldi és belföldi nyomás ellenére a Fidesz-KDNP folytatja a rezsicsökkentés politikáját - közölte Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, a kormánypárti frakciószövetség ülése után.

Tájékoztatása szerint július 1-jétől tíz százalékkal csökken a víz, valamint legalább ugyanilyen mértékben a szemétszállítás díja. Ugyanerre lehet számítani a PB-gáz-palackok esetében - amelyekre a tervek szerint hatósági árat vezetnek be - és a szippantás áránál is, minderről pedig a következő két hétben kerülnek az Országgyűlés elé a szükséges törvényjavaslatok. A kéményseprésnél minimum húszszázalékos mértékű díjcsökkentésre tesz javaslatot a Fidesz-KDNP-frakció, amely két hét múlva tér vissza a kérdésre - közölte Rogán Antal.

"A ránk nehezedő, teljesen egyértelmű külföldi és belföldi nyomás ellenére folytatni kívánjuk a rezsicsökkentést" - mondta a politikus, hozzátéve, hogy "csak az jelent megfizethető mértékű rezsit, amit az emberek is ki tudnak fizetni". Törekedni kell szerinte arra, hogy az országban ugyanazért a szolgáltatásért, ha lehet, a legtöbb területen hasonló árat kelljen fizetni.

Kérdésre közölte, a Fidesz-KDNP frakcióülésén volt vita, de végül ellenszavazat nélkül hozták meg döntésüket.

A tájékoztatón Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős fideszes munkacsoport vezetője történelmi lépésnek nevezte a közüzemi díjak mérséklését, ugyanis - mint sorolta - az elmúlt negyven évben most először volt rezsicsökkentés, minden családot egyformán érint, és nem a közpénzek, hanem a szolgáltatók profitjának terhére valósul meg.

Rámutatott emellett a rezsicsökkentés kedvező gazdasági hatásaira, így például az infláció mérséklődésére, valamint a reálbér- és reálnyugdíj-emelkedésre.

Németh Szilárd azt is mondta, szeretnék, ha nem érnék politikai támadások a rezsicsökkentést. Ezzel összefüggésben kitért a hétvégi kazincbarcikai melegvíz-szolgáltatási problémákra, kifejtve: "Szitka Péter, az MSZP kazincbarcikai polgármestere arra biztatta a szolgáltatókat, hogy a rezsicsökkentésre hivatkozva nyugodtan zárják el a melegvíz-szolgáltatást". A fideszes képviselő pártja nevében felháborítónak nevezte "ezt a szabotázskísérletet".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szöszmösz
Ebből a rezsicsökkentésből már nem lehet többet kihozni, mint abból sem, hogy milyen jól.és egyre jobban élünk. Ezzel az állandósult mantrával, csak azt érték el, hogy már az sem hiszi el aki eddig elhitte.
viitriol2
Szitka Péter( fülkés- bolsi )! a szolgáltatokat nem kell arra biztatta a szolgáltatókat, "zárják" el a szolgáltatást- a pénz hiány miatt el is fognak azok maguktól zárodni.Fülkés bolsi párttag- ha ennyire a sziveteken viselitek a pornépet-és rezsit csökkentetek- tán a bevalott és "egyéb" jövedelmetek feléről mondanátok le.De talán az is elég lenne- ha a haveroknak kiosztott "munkanélküli- járandoságokat kicsit-érted nem kérem én az egészet-csak egy kicsit VISSZA FIZETNÉTEK
bretagne
Ez elég baj. Mikor már a szolgáltatók teljesen tehetetlenek lesznek és sorba zárják el a csapokat, mert nem tudják kigazdálkodni a veszteségüket. Akkor mit csinál majd a kormány? Újra aláírást gyűjt? Ki akarja a rezsiár-emelést?
zipper
Új Rolex gázfogyasztásmérők lesznek, 2014, a választásig mérnek alacsonyabb fogyasztást, utána meglódulnak, mint a Forma-1...akik meg visszapörgettették a villanyórát, azok meg már tudtak valamit, a kis huncutok, az elcsalt fogyasztás árát visszakapják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.