Nyelvtudás, körültekintés – és önmérséklet. Szakemberek szerint ezekre van legnagyobb szükségük a külföldi munkát keresőknek ahhoz, hogy ne váljanak csalás áldozataivá. Árulkodó lehet, ha valaki könnyű munkát ígér magas fizetésért, vagy előre pénzt kér a jelentkezőktől. Már a londoni magyar konzulátus is óvatosságra int.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Dr.luigilongo60: A nagybácsim kinnt lakik Kanadába, 56 - ban ment ki , nem azért mert a rendszert gyűlölte, hanem fiatal lévén világot akar látni... Szinte az első pillanattól tagja annak a Magyar társaságnak amely a kivándorló magyarokat segíti. Nem csak ott hanem már az usában is! Minden országban vannak ilyen segítő szervezetek! Abban viszont igazad van , hogy aki itthon gyökér az kint még mocskosabb a sajátjaival! Nagyon kell vigyázni , mert sokkal kiszolgáltatottabbak a "honfitársainknak" , mint másnak , hiszen hisznek nekik. ..:-(
Nauta
@lenhardtibolya: Egyetértek ! Azonban örök érvényű törvény,hogy az embernek csak egy élete van és azt igyekszik -akár határon átívelve is- jobbá tenni.Akár melyik ujjunkat harapjuk meg mindig fáj! Egy magyar fiatal ma a hazájában nem számíthat semmi jóra.Ez a kormány csak lerabolni akarja mind anyagilag,mind pedig egzisztenciálisan. Ezért inkább választja elkeseredettségében a külföldi lehetőségeket annak minden "negatívumával"(?) együtt.
Nauta
@leszúrt rittberger: Ez nagyon igaz!Szerintem is beindult a fidess mocskolódó fiatal ellenes rágalom balhéja!
darwin
Néhány ilyen kormány,és az utolsó lecsukhatja a villanyt.
Tootsy
@miazavalami: Igazad van, Kedves, nagyon sokan vannak olyanok is, ... En is segitettem a baratnom fiainak, bar ne tettem volna...! Ugy szereztem nekik allast, hogy egyaltalan nem beszeltek a nyelvet, adtam egy autot nekik, (egy helyen dolgoztak, eleg volt nekik), nalam lakhattak, kajalhattak ingyen, es boszen fogadkoztak, hogy ok barmilyen munkat ellatnak, barmit megcsinalnak... Amikor iszonyu nehezen szereztem nekik workpermit-et (munkaengedelyt) egy evre, el is mentek dolgozni, csak kozben kiderult, hogy az aranyos kicsi fiukbol, akiket en ismertem 10 eves korukig, masfele felnottek lettek, igy szerettek bulizni, neha bepialni, rengeteget cigiztek, es nagyon jol tudtak pokerezni is. (A szuleik EGYIKET SEM CSINALTAK A MAI NAPIG SEM.) Fel ev mulva ugy dontottek, hogy abbahagyjak, es hazamennek, Ebben is segitettem nekik, aztan mind a ketten meg voltak lepodve, amikor a munkaltatojuk adott nekik meg a szabadsagpenzukon felul tobb mint ezer dollar jutalmat is. Amikor viszont en akartam ezutan az eset utan elmenni munkat kerni ugyanettol a munkaltatotol, mar valaszra sem meltattak, a viszonyunk csak mostanaban, 4 evvel kesobb kezd rendezodni ezzel a munkaltatoval. A baratnom tovabbra is megmaradt, mert ez nem O volt, hanem a gyerekei, es itt bizony mindenki sajat magaert felelos, nem a gyereke tetteiert. Persze, most mar jottek volna vissza dolgozni, de en nem tudom ezt megegyszer vegigcsinalni, sot, mar nem is akarom. Tehat ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindig a munkaltatot es a kinti korulmenyeket kell szidni, hanem azt is kell nezni, hogy az illeto mennyire van elszanva egy kulfoldi eletformat elni, mire akar jutni, orokre le akar telepedni, vagy csak meghatarozott ido alatt sok penzt keresni. Na ez utobbi nem letezik, mert SOKAT nem tud keresni, csak tisztessegesen megelni, lakast, kajat, kozlekedest fizetni, es VALAMENNYIT felretenni a hazahozatalra, vagy direkt mar onnan haza is kuldi a penzt. Csak ez van, de a felretett penzbol itt kiszamithatatlan, mit...
miazavalami
@Tootsy: Így jártál. :-( De legalább nem rajtad múlt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.