A többször meghosszabbított árfolyamrögzítést eddig a devizahitelesek 31 százaléka kérte az április elején közzétett PSZÁF jelentés szerint. A többség azt kapta, amit várt, fix törlesztőrészletet és egy kis lélegzetvételnyi időt az adóssága rendezéséhez. Szerkesztőségünkbe azonban több megkeresés is érkezett az AXA bank árfolyamrögzítőitől, hogy a programba való belépés után megnövekedtek a kamatok, így nem csökkentek a várt mértékben a havi csekken látott számok. Egyik olvasónk szerint az emelés szinte pont akkora mértékű, mint az összeg, amit elméletileg a bank elenged a törlesztőrészlet rögzített árfolyam felüli részéből....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1951
Mit tesz mindeközben PSZÁF, a Bankfelügyelet, a Kormány és mindenki aki megállíthatná a magyarországi bankok tisztességtelenségét, pénzügyi csalásait, mert ami ma folyik Magyarországon, az teljesen ismeretlen az Európai Unióban!Külön reklámsorozatot indított a Magyar Bankszövetség és a Kormány közösen az árfolyamgát megkötésére, hogy valóban könnyebb lehessen a bankok csalássorozatainak elviselése addig, amíg a Kormány megtalálja azt a végleges megoldást, amivel visszamenőlegesen és véglegesen, az ügyfelek kártalanítása mellett meg lehet és meg is kell szüntetni a bankok gátlástalanságait és az árfolyamgát megkötése után is szinte azonnal végrehajtott banki kamatemeléseket!! Most már csak a kérdés, hogy miért hezitál a kormány, a PSZÁF, a Bankfelügyelet, bíróságok, T.Kúria, hiszen ők öten azon hivatalos szervek és hatóság, amely egyszer s mindenkorra véget vethet a szörnyű és súlyos áldozatokat( emberélet, pénzügyi teljes tönkremenés,árverezés és más egyéb bankok által elkövetett súlyos törvénysértések) követelő banki csalássorozatoknak!
Dr.luigilongo60
@1951: Maradjunk annyiban, hogy a hitelek bedőlését nem a bankok, hanem a Qrbán kormány okozta az idióta kinyilatkoztatásokkal és a forint bedöntésével, majd az árfolyamgáttal csináltak egy mégnagyobb időzített bombát.
Ahol a kormány állandóan belepofázik a piaci folyamatokba, annak ez az eredménye.A bank is hülye lenne benyelni a kormány által ráruházott veszteséget.
Az energiaszolgáltatóknál is ment az agyzsibbasztás az extraprofitról, oszt kiderült, hogy csak 5%-ot tesz ki az a kurva nagy haszon.
Minden vállalkozás az ég világon a profitra törekszik de ennek szabályozását bízzák a piacra, ettől függetlenü lehet még szabályokat hozni a korrekt működés érdekében.
Qrbán csupán a gazdagoknak tett jót a végtörlesztés lehetőségével, mely neki és sleppjének természetesen tiszta nyereség volt, aminek a költségeit lenyelették a bankokkal.

A kisembereknek maradt a forintra váltás és az árfolyamgát, a forintra váltás hosszútávon ugyanannyiba kerül, vagy nem többe, mintha fizette volna tovább a devizahitelét.
Az árfolyamgát meg egy időzített atombomba, mely akkorát fog szólni a lejáratkor, mint ide Nagykáta.
Az igazi árverezési hullám akkor fog tetőzni és a földönfutók száma radikális növekedésnek fog indulni, az tuti.Nem véletlenül tologatja a Vezír mindig messzebbre a határidőt, azomban a tőke és a kamattartozás addigra a progresszív növekedés hatására a csillagos egekbe fog szökni.

A bank meg nem jótékonysági intézmény, mint ahogy egyetlen vállalkozás sem az, elmúlt már a szoci világ nagyon régen, mikor megyei párttitkárok irányítgatták, hogy melyik téeszcsének mennyit kell utalni.:-)))
1951
@Dr.luigilongo60: Igen,mindenki tudja azt, hogy a bank nem jótékonysági intézmény, de doktorátusa okán Ön is egészen biztosan ismeri a bankok indexálási trükkjeinek lényegét, a kamatok gátlástalan emelésének engedélyezését Bajnai által és még lehetne sorolni mindazt a szörnyűséget, amelyet Ön is ismer egészen biztos.hasznos olvasmány lehet még Dr.Pásztor Pál ügyvéd úr írása, amely "Nagy átverés volt a frankhitelezés" címmel jelent meg a Magyar Nemzet hasábjain.De tökéletes helyzetelemzést adott a egész banki trükközésről Dr.Róna Péter,Makkos Albert, Lentner Csaba közgazdászok és más jogászkollégák! Lehet, hogy Ön nem olvasta ezeket a szakmai tanulmányokat? Nem a letűnt korok letűnt embereivel kellene írásában foglalkozni,mert bizonyára Ön is érti és érzékeli azokat a károkat,melyet a magyarországi bankok okoztak ügyfeleiknek annak ellenére, hogy a hitel felvételekor egy kétoldalúan aláírt -ügyfél-és bank között- szerződést rúgtak fel a bankok néhány jelenleg is érvényben levő törvény súlyos megsértésével! Ha Ön jogi doktor akkor azért, ha közgazdász doktor, akkor pedig azért kell megértenie, hogy mit jelent egy kétoldalúan aláírt szerződés egyoldalú módosítása!Már pedig a fentebb leírtak szerint a neves közgazdászok és jogászok is megerősítették a bankok tisztességtelenségét, törvénysértését! Jó egészséget kívánok Önnek!
Dr.luigilongo60
@1951: Röviden csupán annyit válaszolnék, bármit vásárol és bármilyen szolgáltatást vesz igénybe, az esetek többségében fogalma sincs róla, hogy valójában mennyi hozzáadott értéket vásárol meg és az adott dolognak a valós értékéről, előállítási költségeire sincs rálátása, az ez által elért haszonra meg főleg nem.
Tehát kiemelni a bankokat, mint tisztességtelen piaci szereplőket, badarságnak tartom, ez csupán a kormány felelősség áthárítása és mesterséges bűnbakképzésnek tartom, mely a rossz gazdaságpolitika és az emberek állam által történt megsarcolásának elfedése.
A minap írtam itt, hogy a dohánylobbikkal is ijesztgetik a pógárokat, holott igen szerény haszonnal dolgoznak, ugyanis egy doboz cigretta is csupán 150-200 ft-ba kerülne, ha nem az állam söpörne be rajta még legalább 500 ft-ot dobozonként.
A boltost, fodrász ,trafikost sem köpködjük, hogy arányosak e az árai, hanem ha nem tetszik odébbállunk.
Semmi nem kötelező de minden lehetséges, ez maga a kőkemény kapitalizmus, amire 1990-ben szavaztunk, igaz azóta egy kicsit elfajzott, habár már a születésekor is voltak problémák, mely a magyar társadalom megszokott berendezkedéséből, szokásaiból és rossz beidegződéseiből eredeztethetőek.
Egyszóval nem ilyen lovat akartunk de ezért az egész társadalomé a felelősség és felesleges bűnbakokat gyártani.Ilyenek vagyunk, oszt jónapot:

Nagy a zűrzavar még mindig a fejekben és elsősorban ezen kellene változtatni szerintem.

És nem vagyok doktor, csak játszásiból, mint a Plagi Pali.
dömdödöm
az árfolyamrögzítés az arra jó hogy a törlesztőrészleted megmaradt részéből szorgalmasan megveszed minden 7- en az 5 -öst -6-ost a skandit és néhány kaparós sorsjegyet és várod hogy bekopogtasson a szerencse még mielőtt a banki végrehajtó kopogtat be .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.