A munkanélküliségi ráta 11,8 százalékra ugrott, ilyen magas az utóbbi 15 évben csak egyszer, 2010 első negyedévében volt. A foglalkoztatottság viszont nőtt a tavalyi és az idei első negyedév között, és a jelek szerint már nem a közmunkák révén. Nőtt az állástalanok száma és aránya az idei első negyedévben az egy évvel korábbi állapothoz képest. 509 ezren voltak munka nélkül, a munkanélküliségi ráta ezzel 11,8 százalék volt az egy évvel korábbi 11,7 százalékhoz képest - derül ki a KSH pénteken közzétett adataiból. Az 1998 óta elérhető KSH-adatok szerint ilyen magas eddig csak egy negyedévben, 2010 elején volt a munkanélküliség. Az adatok azt mutatják, hogy egy éven belül rendre ebben az időszakban a legmagasabb a ráta.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zipper
"Magyarország jobban teljesít !" - a munkanélküliségben is...itt a trafik - hol a trafik ?
radios45
Attól még hogy nő a foglalkoztatottság,pl.márciustól októberig, lásd közfoglalkoztatásból kifolyólag, még nőhet a munkanélküliségi ráta, a kettő nem feltétlenül függ össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.