"Diszkrimináció a vagyonőrökkel szemben", hogy kötelező továbbképzésen és vizsgán kell részt venniük az új jogszabályok miatt - áll a Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MDDSZ) közleményében. Ahogy korábban megírtuk, több mint 80 ezer embernek kell elvégeznie a majdnem 12 ezer forintba kerülő továbbképzést, ha 2014. január 1-jétől is vagyonőrként akarnak dolgozni. Míg a vagyonőröknek a 350-450 Ft-os órabérükből kell a "rájuk erőltetett" tanfolyamot kifizetniük, addig a továbbképzést kötelezővé tevő törvény hatálya alá tartozó más munkavállalóknak - a rendészeti feladatokat ellátó személyeknek - munkáltatóik fizetik a képzést, írja a szakszervezet.

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Én nem akarom őket bántani mert valójában csípem a búrájukat .Vigyáznak a rendre .
De a multkori teszkós 150 cm magas 50 körüli bajuszos nő az nem volt valami szép példány
zipper
A vagyonvédelem egy aranybánya ! Lásd Pintér ! Húgyért-sz*rért dolgoztatják az alkalmazottakat, míg a fejesek elteszik a vastag zsetont, mert egy OTP nem havi 80-at fizet az őrző-védő cégnek !
A Tündik bündije
Értelmesebb lenne valamiféle vizsgaeredményhez kötni azt, hogy tovább dolgozhatnak-e vagy sem, úgy legalább kiperegnének az "agytrösztök", mert félelmetes az a jó néhány nyolcosztályos panelcsaknorisz, aki helyenként flangál és minimum a helyi seriffnek érzi magát.
bakegya
Kinek s kiknek a vagyonát őrzik ezek a szekrények?
A hivatásos rendünk őrei ugyanis a névvell címmel a kezükben sem találják meg évekig a köznép vagyonából vígan,sikeresen éldegélőket!
dubitus
Majd aztán kitalálják, hogy a tanfolyamot el nem végzettek, vagy az azon megbukottak X összeg befizetése után mégis dolgozhatnak, hiszen eddig is el tudták látni munkájukat!
.
Valahogy pótolni kell a "rezsicsökkentés" miatt kieső összegeket.
(A "rezsicsökkentés"-ben eleve átverés van, mert a három energiahordozó [villany, gáz, közpotifűtés] közül a legjobb esetben is csak kettő érinti a polgárt. Ugyanis, a panellakások tulajdonosai elvileg még turista-gázpalackot sem vihetnek kapun belülre. Ráadásul vannak olyan települések/lakások, ahol sem gáz, sem központi fűtés nincsen...)
dömdödöm
Én nem akarom őket bántani mert valójában csípem a búrájukat .Vigyáznak a rendre .
De a multkori teszkós 150 cm magas 50 körüli bajuszos nő az nem volt valami szép példány
kedwes
Az, hogy 350.- Ft-t keresnek óránként a sajna igaz! Ez nem éri el a minimálbér szintjét.
Az, hogy nem feltétlen IQ bajnokok, ez is fedi a válóságot. Talán ezért kapnak ennyit.
Az, hogy folyamatos továbbképzésben kell részt venniük, ez szükséges.
Az, hogy ezt kinek is kéne fizetni? Talán a cégnek, aki kvalifikált őrökre vágyik!
Vagy eleve olyan szintű őröket kell alkalmazni, jól megfizetni, akik könnyedébben fogadják be az újnál újabb változásokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.