A volt MSZP-s külügyminiszter szerint egyedül az EU képes megvédeni Magyarországot az Orbán-kormány egyeduralmi törekvései ellen.

Nem érti, vagy nem akarja érteni az európai integráció lényegét, aki azt hiszi, hogy ez az „adják ide a pénzt, ami jár nekünk, és ne szóljanak bele abba, hogy mit csinálunk" elv alapján működhet. Az uniós tagság nemcsak előnyökkel, hanem kötelezettségekkel is jár. A közös értékrend tiszteletben tartásával, a közös szabályok betartásával. Ha egy tagállam ezeket megsérti, akkor a közös érdekek érvényesülését, az Európai Unió világgazdasági és világpolitikai céljainak elérését veszélyezteti. Az Európai Bizottság nem „beavatkozik", hanem az alapszerződésben megszabott feladatát teljesíti, amikor számon kéri a tagállamoktól a csatlakozással vállalt értékek és szabályok betartását. Fontos tudni, hogy a bírálatok soha nem az adott országot, nem annak állampolgárait, lakosait, hanem értelemszerűen a kötelezettségekre fittyet hányó kormányokat célozzák.

(...)

...érdemes megvizsgálni, hogy ki sérti a Magyarországon élő emberek érdekeit, és ki védi őket az érdeksérelemmel szemben. Meggyőződésem, hogy nem kell sokáig gondolkodni a válaszon: nem Orbán Viktor és kormánya védi az embereket a demokrácia, a jogállam mellett elkötelezett uniós intézményekkel szemben, hanem azok védik Magyarországot, annak lakosait az Orbán-kormány egyeduralmi törekvései ellen.

Kovács László volt külügyminiszter és uniós biztos elemzése a NOL-hu-n >>>

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bagira
@trampli: Miről beszélsz, hol élsz, egy lakatlan szigeten? A komcsi rablóbanda 3 éve ül a nyakunkon. Már csak azt nem lopták el tőlünk ami nincs is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@Nauta: Ja, és szerinted mi a külnbség "védeni" és kiállni" között! Szerintem ideológiailag semmi!! A két szó ugyan azt jelenti, csak egyesek szeretnek vele játszani, és politika érdekalárendeltséget kamatoztatni velük! A fidesz és 1-2%os szekértolója a kdnp, kikupálta magát az amerikai(2) kampánytanácsadó tanításai segítségével és ezt a "tudást" az ország ellen alkalmazzák!! Minden áron egy multimilliárdos jobboldali terror réteg létrehozását akarják, milliók kárára létrehozni, még olyan áron is,hogy kitagadtatják hazánkat az Európai Unióból!
honeykiss
Talán ha nem lennénk olyan igavonó,belenyugvó nép, akkor nem szorulnánk senki védelmére...
silber13
@entero: Talán hagyni kéne Trampli stilusát...! Nem egy Demosthenesi stílust takar..! :-))
silber13
@entero: Ha meg már itt tartunk, engem rettenetesen emlékeztet Netpók illetve Pilóta magvas megnyilvánulásaira, jellegzetes szóhasználatára, tartalmas kiszólásaira, kicsit mintha olyan Gránitos is lenne! :-))) Sajna, de ezt érzem, ez süt keresztül a szövegein.
kedwes
@Nauta: Miből gondolod, hogy nyomtatólóként járok a világban?
Sajnos, bárhová tekintesz, mindenhol annak a véresen rossz döntésnek az "eredményét" látni, amit 2010-ben a szavazók elkövettek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.