A tegnap a hvg.hu birtokába került hangfelvételről szóló beszámolók szerint cáfolhatatlannak tűnő bizonyíték került elő arról, hogy a trafikok koncessziós jogairól Szekszárdon illetéktelen személyek döntöttek, politikai alapon. Az eddig alapvetően politikai botrányként kezelt korrupciógyanús ügy ezzel átkerült a bűnüldöző szervek asztalára. Fontos eljárásjogi kérdés, hogy amennyiben megindul egy büntetőeljárás, úgy az ügyekben illetékes nyomozó ügyészség hogyan reagál az első napokban. Magas büntetési tételekkel fenyegető bűncselekményeknél evidens módon felmerül az elkövetők szökésének, illetve a bizonyítékok manipulálásának és megsemmisítésének a veszélye. Az Index által megkérdezett egyik jogász szerint éppen ezért indokolt lenne, ha a nyomozás kezdeti szakaszában gyors letartóztatásokra, iratok, számítógépek lefoglalására kerülne sor, megakadályozva ezzel a bizonyító erejű dokumentumok, adatok megsemmisítését.

Forrás: index.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Érdekes, hogy ebből a 3 éve tartó korrupcióból az ellenzék még egy ügyet sem juttatott az ügyészségig. Mire várnak? Hogy leteljen a 4 év?
nyanya001
@coni: Gondolod, hogy ez az ügyészség bármit is kivizsgálna
ami a Fideszre terhelő lehet, főleg a választások előtt 1 évvel ?
csikknorisz
Portiklaborc, portiklaborc, portiklaborc. Más hangfelvétel most nem aktuális, csak ez számít.
coni
@coni 22:02 05.10: Lehet nem foglalkoznának vele csak úgy tessék lássék, de a választók az éreznék, hogy az ellenzék elhatárolódik ezektől az ügyektől. Csak az MSZP tudna ebben az ügyben lépni, mert más erre alkalmas párt már nincs a parlamentben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok