Miért kell módosítani a nemzetbiztonsági törvényt? Egy kormányrendelet miatt.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
demi franc 2013.05.13. 13:10
"Hitetlenkedve olvastam: a törvény nem áll összhangban egy kormányrendelettel. Nem kell jogásznak lenni ahhoz, hogy tudja az ember: alsóbb rendű jogszabály nem ütközhet a magasabbal. "

Hitetlenkedve?? Hol él a tisztelt cikkíró? Eddig is ez volt a gyakorlat cca 3 éve. Ha a törvény nem pászolt az alkotmányhoz, az alkotmányt változtatták meg!!

Általában a pillanatnyilag hatalmat birtokló (nem bitorló) felsőbbség érve az, hogy minden törvényes, mindenről a szabályosan, fölényes többséggel megválasztott országgyűlés döntött. Azért jó sok esetet ismerünk, amikor a "népfelség" (Pozsgay szavajárása) nagyon kegyetlen, zsarnoki rendszert hozott létre."
SLAakku
Pintér Sándor belügyminiszter május 10-én benyújtott egy vaskos salátatörvény-javaslatot "egyes rendészeti tárgyú törvények módosításáról" címmel. Egyebek közt változtatást javasol az 1995-ben született, azóta sokszor megváltoztatott nemzetbiztonsági törvényben, mégpedig a következő indoklással: "a hatályos ... törvény nem áll összhangban a minősített adatot, az ország alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdekeit érintő vagy a különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzések sajátos szabályairól szóló 218/2011. (X. 19.) Korm. rendelet cégellenőrzésekre vonatkozó szabályaival, ezért indokolt a ... módosítása."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.