A képzés befejezését követő húsz évben tanulmányaik időtartamával megegyező időt kell Magyarországon dolgozniuk az állami ösztöndíjas hallgatóknak a felsőoktatási törvény kedden elfogadott módosítása alapján.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A lényeg már eddig is le volt fixálva, a 20 év volt a tárgyalások alapja, ez ezek szerint nem változott. A most felsőoktatásba kerülők akkor járnak jól, ha aláírják a szerződést. Ugyanis több dolog lehetséges 4-5-6 év múlva:
1. lehet, hogy a következő 20 évben lesz 3 gyerekük
2. többszöri kormányváltással megváltozhat ez a törvény:
2.1 eltörlik a röghöz kötést
2.2 olyan feltételek teljesülnek a pályakezdő diplomások lehetőségeiben, amik az itthonmaradásnak kedveznek - munkahelyek létesítése, kereseti lehetőség, kezdő bér optimális mértéke, egyéb, a munkavállalási feltételek kedvező változásai, pl túlóra elszámolás igazságos számítása, emelések bruttósítása - szóval mindenféle, a mai szégyenteljes szabályozás gyökeres megváltoztatása.
lantos
@nemkati: Többszöri kormányváltással:D
Szerintem Gyurcsány, ezt a kérdést szigorúbban rendezné!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.