Alig ad életjeleket magáról az az intézet, melyet 1,3 milliárd forinttal indított el a kormány, tavaly pedig úgy kapott 100 milliót, hogy még csak papíron létezett - írja a Hvg.hu.

Több órás telefonálás után sem találták meg az irodáját, a kormányzati kommunikáció szerint viszont a Miniszterelnökségen székelnek. A kutatóintézet vezetője Kövér László régi barátja, aki havi 997 ezret kap a posztja után.

„Szerepel a névjegyzékben az intézet, de nincs szám hozzárendelve" - közölte a hvg.hu-val a Miniszterelnökség telefonközpontosa, amikor arra kértük, kapcsolja a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet (NSKI).

Pedig a Nemzetstratégiai Kutatóintézetet a kormány egyik legfontosabb háttérintézménye, alapító okirata szerint „a miniszterelnök irányítása alatt működő központi hivatal", alkalmazottai „fontos és bizalmas munkakört betöltő személyek", akiknek a legmagasabb fokú titkosszolgálati átvilágításon kell átesniük. Az NSKI-t létrehozó december 11-i kormányrendelet szerint az intézet létszáma 100 fő, a kormány pedig tavaly az utolsó pillanatban úgy módosította a 2013-as költségvetést, hogy 1,2 milliárd forintot különített el a hivatal számára az idei évre.Információik szerint három hónappal az alapítás után még mindig keresik az intézethez az embereket.

A hvg.hu-nak egy erdélyi szociológus és egy magyarországi kisebbségkutató is azt mondta, a Magyar Tudományos Akadémián, a pécsi egyetemen, a romániai Sapientia Egyetemen kerestek meg kutatókat, de többen visszautasították a felkérést. Az egyik szakember azt mondta, az akadémiai világban fenntartással kezelik a NSKI-t, egyfelől azért, mert Szász és Fráter is politikus volt korábban, másrészt a rendszerváltás óta kialakult egy Kárpát-medencei kutatói hálózat, folynak a kutatások, így nem értik, miért van szükség újabb, milliárdos összeget kezelő intézetre.

Részletek a hvg.hu cikkében >>>

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És még ezek mondják más pártra, hogy maffia ?
Rabló tolvaj banda !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@joopapa: tegnap 18:00 Ady után? - Na de ne sajnáld, mert Te vagy a Valaki, és persze szabad. Sokkal jobb, mint hűbéresnek lenni holmi trafikért.
Nauta
@Tootsy: Hát ha a trafikjuk Brüsszelben van?Akkóó mi van??
Nauta
@Pálinkafőző Rézüst: Hernyó sem igazán eszi itt most a banánját és szlapálja a tokajiát!
Tootsy
@Nauta: Akko kiderutt, hogy vitya megiscsak kozeledik Merkel asszonyhoz, ...:o))
szaboria1
Ez már nem újdonság. Csak ott folytatják ahol abbahagyták 2002-ben.
Pálinkafőző Rézüst
@Tootsy: teccik neki...:) A bukszája...Nagy svihák sukár csávó ez...:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.