A magyar mezőgazdaságnak a 2010 előtti években szinte minden elemében komoly problémákkal kellett megbirkóznia, és a nemzeti ügyek kormányának megalakulása után egyik legfontosabb feladata az volt, hogy az agráriumot állítsa a talpára - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Fegyverneken egy gazdafórumon.

A politikus emlékeztetett arra, hogy a gazdabarát társadalmi környezet kialakításához egyebek között megalkották a kamarai törvényt, megszervezték a termelőket, a feldolgozókat és a kereskedők jelentős részét magába foglaló agrárkamarát, megteremtették a helyi értékesítés, feldolgozás lehetőségét, reklámkampányt indítottak a hazai termékek tudatos vásárlására, valamint engedélyezték az otthoni pálinkafőzést.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tűzróka0919
Na ez egy nagy hazugság . A magyar mezőgazdaság 2010 előtt is szilárdan állt a lábán . Hülyeséget városi embernek én is tudok mondani . És még egy apró adalék : Majd akkor ugasson a kutya ha újra Európa 5-ik legjobb mezőgazdasága lesz a magyar . Mert ugye a 90's évek elején a németek egy az egyben megmondták , hogy nagy baromság volt szétverni azt .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adsl70
@nemkati: nem is gondolnak bele az éghajlat is változik amit régen itthon termeltek ma nem biztos, hogy megéri. Itt van most olyan őszi telünk van és volt ilyen régen sztem meg nem . Mindenki a piacrol szerzi be és olyan hogy csak magyart azt kutya nehéz, mert én tudok olyat is aki igazi magyarnak mondja de nem az. Jó példa a méz és lekvárosaok felfutása és felment a szlovák süritmény ára hogy eltüntek a sok őstermelők.. :) régi termelők már előző évben is hörögtek hogy ennyit nem lehet hazilag, ott a pálinkások volt a felfutás most valamiért a hanyatlás, mert kint is drágulnak és nálunk drága a üzemanyag nem éri meg. Itthony meg nem volt oylan termés ami ezt igazolná.
JAJMÁR
Talpra? Hát minden nézőpont kérdése, én éppen fordítva látom. De ki tudja, ő talán a földpályázatokra gondolt, ami az ő szemükben siker!
tűzróka0919
@Mobil123: Úgy bíz'a :) . Meg öreganyám a földjén egy szál maga . Hogy örült amiért visszakapta a földjét . Viszont a riporteri kérdésre nem tudott válaszolni : És mivel fogja megművelni ? Nem az a baj , hogy visszakapta a jogos tulajdonát . Inkább az ész nélküli földosztás kifogásolható . Túl felkészületlenek voltak még az új "kulákok" .
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Ja ha te sem érted akkor mit szóljak én?
miazavalami
Majd akkor pofázzanak , ha eléri azt a szintet ahol Kádár idejében volt!
Dr. Felipe
Bizonyára ezért döglődnek a húsgyárak mert ezek az idióták "sikeresen" talpra állították a mezőgazdaságot.
Na meg stadionokat építenek a bioetanol üzemek helyett pedig ez kitörési pont lehetne a mezőgazdaság számára. Ezek az üzemek piacot jelentenének a kukoricát termelő gazdáknak és a gázolajhoz keverve adalékként felhasználható lenne a bioetanol és csökkenhetne az üzemanyagok ára. Bizony ez nagyon sok munkahelyet teremtene és kicsit fellendülne a termelés a mezőgazdaságban.
Ha ezt megcsinálta volna a fideSS akkor valóban lenne mire verni a nyálukat de így hogy csak a földmutyit csinálták meg, ez így csak süket duma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.