A Magyarországon is aktív német multik a legújabb beruházásaikat inkább Romániába, a magyarok lakta vidékekre viszik. A munkaerő szakképzettsége és nyelvtudása megfelelő, és emellett fontos tényező, hogy a beruházásaikat is nagyobb biztonságban tudhatják. A Daimler 300 millió eurós befektetéssel bővíti telephelyét, az E. On januárban indított a konszern számára fontos stratégiai központot és fektet szélerőművek építésébe. A Bosch alkatrészgyártó újabb helyszínnel bővíti a romániai üzemeit. Mi ezekben a közös? Valamennyi cég Magyarországon is tevékeny, a legfrissebb fejlesztéseik mégis inkább a szomszédos Romániába irányulnak. Az E. On is inkább Romániában fejleszt „Ha kevesebbet fizetnének, akkor is találtak volna embereket. Mégis jóval magasabb a bérezés, mint sok más cégnél a régióban” – mondja Mihai, akit januárban vettek fel a kolozsvári E. On Business Service Center első 71 dolgozója között. Mihai (keresztnevét a szerződésében szereplő titoktartási kötelezettség miatt...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
Mihai (keresztnevét a szerződésében szereplő titoktartási kötelezettség miatt megváltoztattuk) a kollégáival együtt hamarosan azoknak az országoknak a könyvelési és humánerőforrás-feladatait végzi, melyekben az energiakonszern jelen van. Havonta 2500 lejt (kb. 560 eurót) keres majd, ami Romániában kedvező fizetésnek számít.
Az már nálunk sem egy rossz fizetés...
Tootsy
Aha. Ezert akarjak most Erdelyt visszacsatolni a trianoni igazsagtalansagokra hivatkozva? Mert persze ezek a nagyberuhazasok ott maradnanak, meg me'g a dolgozok is, csak eppen a magyar allamnak fizetnek az adot. (Ugy latszik, meg azt is kevesebbet, ha a tarsasagi adora gondolunk).

Most megnezheti vitya, hogy huznak el mellettunk a nalunk sokkal fejletlenebb gazdasagu orszagok, mert o majd megmutatja... Kinek? Mit? Es foleg : Meddig me'g?

Kivancsi vagyok, mikor jon a hir, hogy a Klockner-Humboldt-Deutz mikor viszi a nehezgepgyartasat Albaniaba (ok voltak az egyik legnagyobb beruhazok 35 evvel ezelott Ma.o.-n a cement- es meszmuvek epitesenel... Tudom, mert en voltam a kapcsolattarto...) Mert mar csak ez van hatra,...:o((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.