A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) "egyértelműen el akarja tüntetni a földbérletekkel kapcsolatos visszaélések nyomait".

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Bábonymegyeren trükkösen semmizték ki a gazdákat tudjuk. Kisemmizték őket, azt a nyolc hektárnyi földet sem kapták meg, amit pedig húsz éve takarmányozásra használnak.

Eladták és ma el is szállították az állatait annak a két gazdának, akik a Somogy megyei Bábonymegyer térségében szerettek volna családi gazdálkodásukhoz földet bérelni, de egyetlen négyzetcentiméterhez sem jutottak. A közeli területeket és az azokkal járó legalább 50 millió forintos támogatást egy önkormányzati képviselő és annak családtagjai nyerték. A két gazda már hónapokkal ezelőtt próbálta igazát elérni, de csak azt érték el vele, hogy megfenyegették őket. „Ha pofáztok, megdögletek” - ezt írták ismeretlenek a kerítésükre.

A környéken a földeket egy önkormányzati képviselő és érdekeltségi köre nyerte. Olyanok is, akik messze laknak, s sosem gazdálkodtak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.