Több mint havi 6 milliárd, összesen 30,4 milliárd forint közpénz jutott eddig a Közgép Zrt.-nek a Közbeszerzési Értesítő adatai alapján. Magyarország top oligarcháinak, Simicska Lajosnak és Nyerges Zsoltnak a közös cége főként más cégekkel konzorciumban szerepelt sikeresen a pályázatokon, de egyedül résztvevőként sem panaszkodhatnak. Akadtak pár tízmilliós megbízások is, de jobbára százmilliós, esetenként tízmilliárdos összeghez jutottak. A Közgép főleg vasúti megbízásokat nyert el: csak januárban ilyen munkákból 1,3 milliárd forint folyt be a kasszába. A Paksi Atomerőműben előbb egy 250 milliós, majd egy 3,4 milliárd forintos munkát nyertek el (konzorciumban helyi cégekkel). Szilárdhulladék-lerakók rekultivációja során elvégzendő munkájáért 4,5, illetve 1,9 milliárd forintot kap a Közgép és a vele együtt dolgozó cégek, de a legnagyobb üzletnek – eddig – a frissen kihirdetett autópálya- és főútépítési munkák tűnnek: összesen közel 19 milliárd forint üti majd Simicskáék markát.

Forrás: atlatszo.blog.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"Az EU pénz is közpénz!!!Tudnunk kéne továbbá a teljes listát!!Nem csak a közgép,hanem a többi elnyert pályázat,hova került!!
Sajnos a választások után sem lehet, a ov-simicska- nyerges-csányi rablóbandától vissza venni,pedig azt kellene tenni!!!
Mi a megoldás???Államosítani,mint a nyugdíj vagyont!!!Megérdemelnék!!!"
(cila001 2013.05.29. 19:10:21)
SLAakku
sárkányfő 2013.05.29. 22:14:37

"Simicska a "state capture" új válfaját valósítja meg: a maffideszes önkormányzatok pénzért, hivatalosan megbízzák Simics cégeit, hogy sápot szedjen saját piaci versenytársaitól:

hvg.hu/itthon/20130529_Simicska_reklamgazda_onkormanyzatok

Kicsit hosszú cikk, és mivel vadi új jelenség, vadi új korrupciós modellről van szó, elsőre talán nem világos, de a lényeg:

"a városokkal szerződő Mahír, Publimont vagy Euro Publicity lényegében közbeékelődik az önkormányzat és a piaci vetélytársai közé."

Lényegében kiszervezik az állami jogosítványok és a pénzbeszedés jogát Simicskának.

Egy példa:
"A budatétényi polgármester 2012-ben pedig több helyi vállalkozót arról értesített, hogy az Euro Publicity és a Publimont alkotta konzorcium „kizárólagosan jogosult az önkormányzat tulajdonában/kezelésében lévő közterületek és ingatlanok reklámcélú hasznosítására, az ezzel kapcsolatos szerződések megkötésére, módosítására és megszüntetésére, és a díjak szedésére”"

Tulajdonképpen közpénzt fizetünk Simicskának a state capture-ért.

Ha lenne olimpiai versenyszám a korrupció-innováció kategóriában, a maffidesz világcsúccsal nyerne."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.