Egy országnak egy csürhéje van, amely két részre oszlik: jobboldali és baloldali csürhére. A baloldal csürhéje ugyanolyan demagógiákon él, és ugyanolyan elfogultan viszonyul saját vezéreihez. Ez jól kifejeződik abban is, ahogyan pártállástól függetlenül a magyarok az “igazságtalan” Trianonhoz viszonyulnak. A baloldali és liberális pártok szimpatizánsai is azokat az önámító hazugságokat visszhangozzák Trianonról, mint a jobboldal csürhéje. Pedig Trianon a magyar jobboldal csődje és a magyar jobboldali nacionalizmus katasztrófája. Trianon a világ válasza a történelmi Magyarország hamis mítoszára, a “keresztény-nemzeti” nacionalizmus hazugságára, mindarra a sok bornírtságra, amely a megpuccsolt Alkotmány helyére került alaptörvényben van. Trianon fájdalmas azoknak, akik a határon túlra kerültek, és az elnyomó, kevély, gőgös magyar nemzetiségi politika miatti bosszú áldozatai lettek.

Forrás: nepszava.com
Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Az amerikai népszavához képest a kurucinfó egy kulturált kávéházi folyóirat. :)
kkalman
Bartus László nem biztos, hogy mindenben a valóságot írja, de vannak tények.
Tény, a háború lezárásaként kötött békeszerződés minden esetben a győztesek igazságáról szól, a vesztesnek nincs beleszólása az igazságba. Márpedig Magyarország gyors egymásutánban két világháborút vesztett el. És a vesztes igazsága a döglött lóban a nyerítés.
Érdekes dolog ez a trianonozás.
Fájlaljuk, hogy az első világháború lezárásaként az akkori Magyarország kétharmadát elcsatolták tőlünk. Követeljük, vagy inkább csak követelnénk vissza az elcsatolt területeket néhány kivétellel. Az egyik rész a Kárpátalja Ukrajnában. Ritkán hallani, hogy az is a mienk volt, és vissza kell szereznünk. A délszláv országokhoz csatolt területekért sem megy a tülekedés politikusaink körében, de a Vajdaság azért időnként megmozgatja a fantáziájukat. Erdély és a Felvidék, az a terület, ami nagyon fáj nekik, amit mindenki vissza akar szerezni, szemben az Ausztriához csatolt Alpokaljával. Ezért a területért eddig soha egy politikus sem ejtett egyetlen könnycseppet sem. Vajon miért nem?
Túl kellene lépni Trianonon. Nem elfelejteni, hanem tanulni belőle nosztalgiázás nélkül. Nem kellene azon nosztalgiázni, hogy előtte milyen szép nagy volt az ország. Nem azon kellene gondolkodni, hogy milyen módon lehetne visszaszerezni az elcsatolt Erdélyt, Felvidéket és esetleg a Vajdaságot, hanem előretekintve azon dolgozni, hogy a mostani határokat megtartva hogyan lehetne jobbá tenni a magyarok életét határon innen és túl.
GeoCravker
@kkalman: Stimmt. Vmi hasonló gondolatok vannak a másik linken, amit beraktam ide:
propeller.hu/itthon/2712950-trianon-ellen-romai-limeszekert
Ott azért Potsdamról is van gondolat. Amugy meg tényleg tanulva meghaladni, és nem keseregni kellene.
dr. prédikátor
A cikket olvasva úgy gondolom hogy ennél egyértelmübben a magyar mentalitást leirni N E M lehet!Ez jellemző ránk magyarokra!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.