Az Országgyűlés egy gombnyomással véglegesítette a nagytőkéseknek kedvező földtörvény-tervezetet. Ángyán József bejelentette: "Ma csatát vesztettünk, de a háború még nem dőlt el! " Várhatóan június 10-én hétfőn lesz a javaslat zárószavazása. "Most veszik el a hazád! "

Forrás: greenr.blog.hu
Feltöltő: Green Bloke
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Jól van, de azért a vészbukon csak zengjétek birkák, hogy milyen szépszemű mélymagyar álomférfitok van orbán személyében, csak mert meglengette a belét a gáton...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
Amúgy nem tudom, a munkásnak miért nem mindegy, hogy egy színvonalas "külföldi" munkahelye van, ahová be van jelentve és fejlett technológiával dolgozhat vagy inkább a magyar be nem jelentő kizsákmányoló főnöke lesz.. Mert lássuk be ez lesz, nem magunkat magyarokat bélyegezem meg ezzel, hanem azokat a köröket, akik ilyen módon szoktak javakhoz jutni..
Green Bloke
@SLAakku: A mai napon adják el a hazaárulók ... hogy a Duna mosná el őket a Parlamentjükkel együtt! >:-I
Nauta
Emlékezzünk! orban '98-ban hogy verte rikácsolva a nyálát !! " véget vetünk az osztrák vircsaftnak!!"
Nauta
@human: pálfi soha nem olvassa,mert összefolynak az alkoholizmusa miatt a betűk!
Nauta
@SLAakku: ...és ellenzékben se lehet!!
SLAakku
Raskó György, agrárközgazdász:

"...az a több ezer uniós állampolgár, aki évek óta Magyarországon gazdálkodik, a moratórium megszűntével, a földtörvény értelmében, azonnal vásárolhat majd akár 300 hektár termőföldet.
A szakember szerint jelenleg legföljebb 200 ezer hektárt használhatnak főleg uniós állampolgárok Magyarországon, akik várhatóan az általuk most bérelt területeket veszik majd meg. Mivel tőkeerősebbek a magyar termelőknél, elvileg nagyobb eséllyel juthatnak termőföldhöz.

Összességében nem hiszem, hogy 300-400 ezer hektárnál nagyobb terület kerülne a külföldiek kezükbe - vélekedett Raskó György.

A szakember szerint jelentős lesz a külföldi vásárlási kedvben az eltérés az ország nyugati és keleti, valamint az észak-keleti régiói között. Nagyobb érdeklődésre lehet számítani a fejlettebb infrastruktúrával rendelkező Alföldön Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar, és talán Csongrád megyében, illetve Baranya és Somogy megye fejlettebb részein, de főleg Győr-Sopron-Moson, Vas és Zala megyékben.

Sok osztrák, főleg burgenlandi gazda vásárolhat magának házat valamelyik nyugat-dunántúli településen és 3 évig béreli, majd utána az osztrák árak feléért vehet földet nálunk. Az új betelepülők is vásárolhatnak talán még további 100 ezer hektárt, így összességében félmillió hektáron, a teljes mezőgazdaságilag hasznosítható földterület 10 százalékán gazdálkodhatnak 2014-től a nem magyar, uniós állampolgárok."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.