Csak a központi adományvonal lehet aktív abban az esetben, ha a kormányfő katasztrófahelyzet esetén annak aktiválásáról dönt - írja a hvg.hu.

A lap szerint így a katasztrófahelyzetre hivatkozva a korábban a nagy karitatív szervezetekhez befolyó pénzekre a kormány teszi rá a kezét.

A Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Szeretetszolgálat adományvonalai elérhetetlenné válnak éppen akkor, amikor katasztrófa idején a legfontosabb volna a lakossági adományvonal biztosítása.

Helyette egy központi szám maradhat, ami végül az Emberi Erőforrások Minisztéiumához bekötött bankszámlaszámra érkezteti a hívások összegét. A kormány pedig majd eldönti, hogy az így befolyó pénzből mikor, mire költ - olvasható a hvg.hu cikkében.

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
...és még mindig nem sül le a pofájukról a bőr...:(

"Azt, hogy az öt legnagyobb karitatív szervezet által évek alatt felépített és ismertté vált négy jegyű telefonszám éppen akkor válik elérhetetlenné, amikor arra vélhatőleg a legtöbb hívás érkezik - amikor azokra valószínűleg a legnagyobb szükség volna."

...és majd nyomtalanul eltűnik, mint a vörösiszap
katasztrófa károsultjainak összegyűlt pénz...:(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
Azért én arra is kíváncsi lennék, hogy adomány címén mennyi pénzt utaltak át azok a szervezetek/ cégek, akik ebből az országból élnek, és kapják az ilyen olyan összegeket kárpótlás és egyéb címen.
Most bajban az ország segítségre szorul, akkor illene segíteni!
Nauta
@miazavalami: Sajna,ott csak olvasni tudok! De tanulnom van mit!
SLAakku
@Január: Juliska néni odaadja a megtakarított kis ezresét, miközben Csányi meg a többi Csák Máté fejenként négy-öt milliárdot tesz el az ország pénzéből, hadd erősödjön a magyar tőkés.
Nauta
@kukac50: Az utolsó mondatoddal mélységesen egyetértek! Ez a helyes út! Most azt hazudják orban csahosai,hogy több mint száz millió gyült össze a kisajátító vonalon! Ezt legalább kettővel szorozni kell,mert a felét más el is lopták!!Én sem adok nekik! Postán küldtem 10+5 ezer forintot két rászorulónak! Mindkettő rokon!Telefonon már meg is köszönték!
miazavalami
@Nauta: @entero: Nyújtsatok békejobbot egymásnak. :-) Kukk mit írt a propi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.