Hamarosan az állam válhat a legnagyobb gyógyszertár-tulajdonossá. Furcsa fordulatokon át alakul ugyanis a patikavállalkozások gyógyszerészkézbe adása - írja a Népszabadság.

Egy törvénymódosítás szerint meg kell válniuk patikaérdekeltségeik egy részétől azoknak, akiknek négynél több gyógyszertárban van tulajdonrészük. Hasonló tulajdonrész eladásra kényszerítik a patikalánc-tulajdonosokat.

A vásárlásra kényszerített gyógyszerészeket a kormány úgynevezett patikaalap-konstrukció keretében a Magyar Fejlesztési Bank hitelével segíti: erre a célra 10 milliárdot különítettek el. Egy-egy üzletrészre minimálisan 5 millió, maximum 60 millió forint adható tízéves futamidőre, évi nyolcszázalékos kamatra, hatszázalékos kamattámogatás és egy év törlesztési türelmi idő mellett. Az összeghez már 2013 júliusától hozzáférhetnének a patikusok.

A jogszabály szerint ugyanis a hitelképtelen patikavállalkozások helyett, úgymond a kis patikust képviselve és védve, az állami tulajdonú Kisvállalkozás Fejlesztési Pénzügyi Zrt. vásárolja meg a jogosult patikust megillető százalékot az érintettek helyett.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
Szerintem a levegő is legyen a fideszé!!! És akkor végre mindenki fizetni fog,még a kutyám is!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mátmar
Trafiklenyúlás után patikalenyúlás!! OKOS! Mi jön még?
Dr plágium
Hát igen, ez is nagy biznisz, még nagyobb mint a dohány. Igaz kb egy hónapja írtam, hogy ez lenne az igazi üzlet ahol nagyot lehet szakítani, de a franc se gondolta, hogy mindjárt ráharapnak :))
egyember
@nemkati:
Én azért szavazok jövőre a fide$$-re, amiért a gazda -akinek a termését elverte a jég- a kevés megmaradtat cséphadaróval elpusztította, hogy: "Lásd Isten, mire megyünk ketten!"
nemkati
@egyember: Jólvan, szavazz a Fideszre. Amíg egyember szavaz rájuk, addig nincs baj. És majd meglátjuk, mire mentek ketten, te + a Fidesz. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.