A miniszterelnök szerint mivel a valaha volt legnagyobb árhullámmal kell szembenézni a Dunán, a legrosszabbra is fel kell készülni.

"Bekövetkezett az, amit szerettünk volna elkerülni, de sajnos nem sikerült": a határszakaszon már a valaha mért legnagyobb vízállás feletti vízszintet mértek a folyón - mondta Orbán Viktor péntek reggeli győri sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy Nagybajcsnál megdöntötte az eddigi rekordot a Duna vízszintje.

A legrosszabbra is fel kell készülni - jelentette ki a kormányfő, aki ezért minden korábbinál nagyobb összefogást és együttműködést kért mindenkitől.

Közölte azt is, hogy a legnagyobb erőkkel most Győrújfalu térségében kell dolgozni.

Tudta, hogy Önt is behívhatják? Részletek >>>

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Ma éjjel/reggel történt.

Győrújfalu
Mese a hősies védekezésről és mindazokról, akik az önkéntesek áldozatkész munkáját semmibe véve a siker fényében díszelegnek... Történt, hogy tegnap megcsúszott a védmű oldala, s ezzel olyan helyzet teremtődött, amely előre vetített egy komolyabb katasztrófát. Ekkor önkéntesek hada a hivatásos védekezőkkel karöltve, fáradtságot nem kímélve dolgozott azon, hogy ne következhessen be a legrosszabb forgatókönyv. A segítők között volt és magánkézben lévő helikopter és annak pilótája Imre Lajos is, aki a fáradtsággal és az éjszaka sötétjével mit sem törődve, hajnali fél kettőig hordta a zsákokat a gátra. Ekkor is csak azért szállt le, mert a gépen karbantartás kellett végezni... A hajnali nap sugarai már ismét a levegőben találták, fáradhatatlanul szállította a zsákokat a megfelelő helyre.
Igen ám, de közben érkezett a hír, hogy a honvédelmi miniszter meglátogatja a helyszínt. Mit lehet ilyenkor tenni? Gyorsan oda kell vezényelni az egész éjjel pihenő honvédségi helikoptereket, s ezzel olyan színben feltüntetni a dolgokat, mintha ők lennének a helyzet kulcsai. Ne feledkezzünk meg a gáton dolgozó önkéntesekről sem! Természetesen ők sem mutatnak jól a hivatalos beszámolókban, ezért mindenkit leparancsoltak a munkák helyszínéről. Már előre várom mit fogunk látni, olvasni a különböző médiumokban...
Magyarország én így szeretlek... :(

Ezúton is üzenem azoknak, akik erőn felül teljesítettek az éjszaka folyamán, hogy mi tudjuk, ha ők nem lettek volna akkor, ott, ma merőben más helyzetre ébredtünk volna!!! Köszönjük!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@magyarbakancs: "Napóleonosztikus" :ez fájni fogneki...Ha érti, azért...ha nem érti, pláne..
Fekete lovag a hídnál : keze- lába levágva, és egy döntetlenre alkuszik..:)) Na az jó fej volt, mert harcolt legalább...
dolfika
Ritka egy pillanat amikor egyet kell értenem ZOOrbánnal. Tényleg a legrosszabbra is fel kell készününk. Bátran állítom az árvíznél csak Ő lehet a rosszabb. De már 3 évet túléltünk belőle. Nekünk már egy özönvíz sem árthat amíg ZOOrbán uralkodik.
abacs62
Felkészültünk "orr-bán", és te? Hiába fényezed a gátakon magad, jövőre szart sem ér az igyekezeted, készül a "királyi trón" sopronkőhidán, legyen hová tenned a "felséges seggedet".
Manhattan
Részlet a Fidesz 1998-as választási ígéreteiből:

"18. GÁTAT A GÁTNAK!

Semmi szükség a múltból jól ismert, haszontalan, ámde temérdek közpénzt felemésztő gigantikus állami beruházásokra. Melyik józan család akarna egy több százmilliárd forintos gát építéséhez negyedmillió forinttal hozzájárulni, miközben saját lakásának megépítésére, megvásárlására sem igen tellik.

A kormány Nagymarosnál és/vagy Pilismarótnál ismét duzzasztógátakat akar építeni. Ez a Dunát és természeti környezetét elcsúfítja és tönkreteszi. Vajon a polgárok, a családok erre akarják költeni a pénzt, amelyért keményen megdolgoztak?

A közösség pénzét, adóforintjainkat nem haszontalan állami beruházásokra, inkább a családok jólétének elősegítésére, a meglévő esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölésére, az oktatás, az egészségügy gondjainak megoldására kell fordítani. A Fidesz a polgárok többségével együtt ma is nemet mond a dunai erőmű pazarló, ésszerűtlen és elavult tervére."

MAGYARORSZÁG MEGÚJUL...
Nauta
@hallgatag: Rákosi elvtárs anno fejből tette meg az első kaszasuhintást a Vörös Október Tsz. aranyló búzatábláján!Nem kellett neki előre megírni azt sem,amit előtte bevezetőként elmondott!De az utódja van olyan hézagos,hogy képtelen az elődöt követni ebbéli képességében!
anatole-farkas antal
anatole-farkas antal
Valamit nem értek! Büntetik aki rémhíreket terjeszt. Talán most engemet is lecsuknak? Az igazságot nem tudom most hogyan hívják. Mert, a fotók, képek a víz mit is produkált. Gátak szakadtak, kitelepítettek több ezer embert, a házak víz alatt de nincs probléma! Ez olyan mint a MÉDIA törvény, parancsra szabad csak megszólalni és megírni valamit ami nem is igaz. Fél Magyarország a gátakon, küzdenek, de mi akik otthon várjuk a híreket, bocsánat a kiplasztikázott híreket szörnyülködve csóváljuk a fejünket. Megjegyzik, csak egy kicsi víz szivárog itt meg ott. De akik ott vannak és telefonon beszámolnak merőben mást mondanak mint amit a hírekben közölnek! De az igazságot nem szabad tovább adni mert azonnal lefogják a szószólót. Tehát, figyeljük a híreket, az Orbánt ahogy rohangál mint pók a falon és balettozva fényképezgetik a gátakon. De ne feledjük hallgatni a híreket, az írói vénával átszabva, és egy jó tanács. ha valakinek a rokona, ismerőse a gátakon küzd és az igazságot elmondja ne meséljen erről, mert ma Magyarországon a MÉDIA elnyomás a módi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok