Ebben a pillanatban 102 ezer ember várhatja az országban, hogy bármelyik pillanatban behívják az árvízi védekezésre: ekkora a polgári védelmi szolgálat létszáma - írja az Index.

A polgári védelmi kötelezettséget az alaptörvény írja elő, és a 2011-es katasztrófavédelmi törvény szabályozza.

A védelmi kötelezettség a törvény szerint minden nagykorú, az öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért magyarországi nőre és férfira vonatkozik. Az elvégzendő munka árvíz esetén lehet homokzsáktöltés és -pakolás, esetleg konyhai munka, vagy bármi egyéb, amire az érintett fizikailag vagy a szakképzettsége alapján alkalmas. Ha szükség van rá, a kötelezett autóját is bevonhatják a munkába - olvasható az Index cikkében.

Mentességet élveznek többek között a terhes nők, a legalább három 14 éven aluli gyermeket nevelő szülők, a munkaképességüket legalább 67%-ban elvesztettek, illetve a kormánytisztviselők, köztisztviselők, bírók, ügyészek. De nem hívhatók be a gyakorló papok, lelkészek és rabbik sem, ha szakirányú felsőfokú végzettséggel is rendelkeznek.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
" Mentességet élveznek... a kormánytisztviselők, köztisztviselők, bírók, ügyészek.De nem hívhatók be a gyakorló papok, lelkészek és rabbik sem, ha szakirányú felsőfokú végzettséggel is rendelkeznek."

Miért?
Why?
Warum?
Pourquoi?
Por qué?
Perché?
Почему?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kumming
@lópicigáspár: Nem számít, bagatell. Ha hí a haza, hí a vezér menni köll.
lópicigáspár
@kumming: Nem "menni köll", hanem "mönni köll"! Legyünk következetesek! :-)
deviance
azt valaki magyarázza már meg nekem, hogy az adóellenőrök miért kivételek?
szablyafűrész
...továbbá nem hívhatók be a cöfölést hitelesen igazoló, a legalább egy békamenetben résztvevúő, a termőföld pályázatok " nyertesei", a trafik " pályázatok" nyertesei, a kb.- 1.5 millió Fidesz szimaptizáns és ezek közvetlen hozzátartozói, A Fidesz-tagságot igazoló első 40.000 párttag, a Kdnp teljes parlamenti frakciója és ezek hozzátartozói -valamint a 2010 óta elhunytak !

Soron kívül kell berendelni az Mszp teljes parlamenti frakcióját és ismert híveit, a Jobbik frakcióját, és ismert híveit ( Kubatov -lista a mérvadó ) DK-sokat, Lmp-seket, 4K!-sokat, betegeket, rokkantakat, azokat a bírókat, akik pert indítottak állásuk visszaszerzése végett, nyugdíjas rendvédelmiseket, tűzoltókat, katonákat, bányászokat, pedagógusokat, a sajtó munkatársait és mindazokat, akik bármilyen szinten, de a kormány ellenzékének tekinthetők !
A hazai nemzetiségeket - ha igénylik - és kisebbségeket - ha igénylik, ha nem - mentesíteni kell a berendelés alól, egyrészt nincs idő elmagyarázni a "munka" fogalmát és tartalmát, továbbá sokuk a munkaeszközöket harci eszközként kezelné.
kata53
@genyó kapitány: hát hogy ki a pórné, az nézőpont kérdése! 2/3 biztosan van!
kata53
@A Tündik bündije: Asszem megint ráhibáztál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.